Traditionele muzieklessen – Bolivia (Potosi)

Doelstelling project:

€ 2470,00

Met behulp van uw steun en donaties willen wij in totaal €2940 inzamelen waarmee wij straks ruim 160 kinderen kunnen helpen waardoor zij een jaar lang muzieklessen kunnen volgen in traditionele muziek. Wij willen u namens alle kinderen alvast hartelijk danken voor uw hulp!

Hoe te doneren:

  • Vul uw naam en e-mail adres in
  • Kies onder ‘project’ het betreffende project waar u aan wilt doneren
  • Vul onder ‘bedrag’ het gewenste bedrag in
  • Klik op ‘Doneren’

Bedrag


waar ligt bolivia

Over het project:

De kinderen in de buitenwijken van Potosí (Bolivia) zijn meestal losgerukt uit hun oorspronkelijke omgeving: het platteland. Ze zijn met hun ouders om economische redenen naar Potosí gekomen, waarbij de vader in de mijnen gaat werken om in levensonderhoud voor het gezin te voorzien. Vaak spreken ze  nog geen Spaans en kunnen ze zich moeilijk uiten. De kinderen zijn timide en hebben (nog) niet geleerd om zich in een stadse omgeving te handhaven. In die stadse omgeving komen ook nog eens de traditionele waarden en gebruiken onder druk te staan. Toch is het behoud ervan erg belangrijk voor je identiteit.  Het probleem echter is dat er geen geld en ruimte beschikbaar is om de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen te ondersteunen, laat staan voor muziekonderwijs: dit wordt niet door de overheid bekostigd. Wij willen met behulp van dit project de kinderen gedurende een jaar verschillende traditionele ritmes en melodieën leren, noten lezen en het bespelen van een traditioneel instrument laten oefenen waarmee ze tevens een belangrijke culturele traditie in standhouden. Mocht u dat mogelijk maken kan zelfs het schoolorkest uitgenodigd worden om op te treden op verschillende evenementen, wat uiteraard heel veel betekent voor deze kansarme kinderen.

Zampoña-les (panfluit)
Vriendjes

AdPlogo

Samenwerking met stichting Amigos de Potosi

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij een samenwerking hebben gevonden met stichting Amigos de Potosi. Stichting Amigos de Potosi is een kleinschalige stichting die zich sinds 1994 inzet voor de positie van mijnwerkersgezinnen en voornamelijk de kinderen van mijnwerkersgezinnen te verbeteren. Zij realiseren kleine projecten op initiatief van en in samenwerking met de lokale bevolking, gecoördineerd door een lokale coördinator.  De stad Potosi ligt op ruim vier kilometer hoogte.

Wil je meer weten over Stichting Amigos de Potosi, kijk dan op hun website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.