Opvangtehuis voor meisjes

Waar Ligt Burkina FasoDe armoede in Burkina Faso is groot. Veel gezinnen leven op de grens tussen leven en overleven. De immense droogte van het land met name in het noordelijke gedeelte maakt het bijna onmogelijk een gezond bestaan op te bouwen. Er is een doorlopend tekort aan water, voedsel, medicijnen, onderdak, alles wat met de eerste levensbehoeften te maken heeft.

Vooral kinderen worden vaak de dupe van deze onmogelijke leefomstandigheden.Stichting Kinderhulp Burkina Faso

Hoewel het wettelijk verboden is  komen in Burkina Faso gedwongen huwelijken nog steeds veelvuldig voor.  Om meisjes die gevlucht zijn voor een gedwongen huwelijk een veilig onderdak te kunnen bieden bestaat er in de stad Kaya een opvanghuis. Dit opvanghuis wordt gerund door nonnen. Op het moment verblijven hier circa 60 meisjes. Deze meisjes wordt een opleiding aangeboden om te leren breien, weven of naaien. Helaas zijn de ateliers momenteel wegens gebrek aan geld gesloten en stagneren de opleidingen.

Wij willen, met uw hulp en donaties, in totaal twee ateliers weer open kunnen stellen. De kosten voor twee ateliers bedragen € 1000. Dit betreft dan de kosten voor één jaar, inclusief alle materialen en middelen.IMG_0130

 

[give_form id=”1153″]

Samenwerking met stichting Kinderhulp Burkina Faso

De stichting Kinderhulp Burkina Faso stelt zich tot doel om voor de kinderen in Burkina Faso een betere toekomst te realiseren. De stichting is al bijna 20 jaar actief in de regio Kaya. De filosofie van de stichting is dat de toekomst van het kind begint bij het aanbieden van onderwijs in de directe woonomgeving van het kind. De stichting doet er alles aan om dit voor zowel het gezin als ook voor het kind te realiseren o.a. door het betalen van schoolgeld, het realiseren van de bouw/renovatie van scholen, het werken aan een gezonde leefomgeving voor het kind door ouders te ondersteunen op velerlei gebieden.

Wil je meer informatie over stichting Kinderhulp Burkina Faso, kijk dan op hun website

Stichting Kinderhulp Burkina Faso

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.