Revalidatiekliniek Morija

Waar Ligt Burkina FasoDe armoede in Burkina Faso is groot. Veel gezinnen leven op de grens tussen leven en overleven. De immense droogte van het land met name in het noordelijke gedeelte maakt het bijna onmogelijk een gezond bestaan op te bouwen. Er is een doorlopend tekort aan water, voedsel, medicijnen, onderdak, alles wat met de eerste levensbehoeften te maken heeft.

Vooral kinderen worden vaak de dupe van deze onmogelijke leefomstandigheden.Stichting Kinderhulp Burkina Faso

Medische zorg is minimaal in Burkina Faso. Voor de meeste families is de medische zorg niet te betalen. Het gevolg hiervan is dat relatief simpele aandoeningen niet verholpen worden, waardoor kinderen o.a. een klompvoet of scheefstand van het been hebben, waardoor zij levenslang verminderd mobiel zijn. De revalidatiekliniek Morija in Kaya helpt de kinderen uit Kaya en de verre omgeving met hun revalidatie. De revalidatiekliniek beschikt over een uitstekend prothese atelier. De protheses worden hier door ervaren vakmensen op maat gemaakt voor de kinderen. Met behulp van deze protheses kunnen de kinderen hierna weer ‘normaal’ lopen en zijn zij weer volledig mobiel.

Wij willen, met uw hulp en donaties, vijf kinderen helpen door hun een prothese te geven. Een prothese kost €375,-. Dit is de prothese, inclusief de kosten voor het maken hiervan.

IMG_0010

 

[give_form id=”1175″]

Samenwerking met stichting Kinderhulp Burkina Faso

De stichting Kinderhulp Burkina Faso stelt zich tot doel om voor de kinderen in Burkina Faso een betere toekomst te realiseren. De stichting is al bijna 20 jaar actief in de regio Kaya. De filosofie van de stichting is dat de toekomst van het kind begint bij het aanbieden van onderwijs in de directe woonomgeving van het kind. De stichting doet er alles aan om dit voor zowel het gezin als ook voor het kind te realiseren o.a. door het betalen van schoolgeld, het realiseren van de bouw/renovatie van scholen, het werken aan een gezonde leefomgeving voor het kind door ouders te ondersteunen op velerlei gebieden.

Wil je meer informatie over stichting Kinderhulp Burkina Faso, kijk dan op hun website

Stichting Kinderhulp Burkina Faso

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.