Schoolgaande kinderen

Waar Ligt Burkina FasoDe armoede in Burkina Faso is groot. Veel gezinnen leven op de grens tussen leven en overleven. De immense droogte van het land met name in het noordelijke gedeelte maakt het bijna onmogelijk een gezond bestaan op te bouwen. Er is een doorlopend tekort aan water, voedsel,medicijnen, onderdak, alles wat met de eerste levensbehoeften te maken heeft.

Vooral kinderen worden vaak de dupe van deze onmogelijke leefomstandigheden.Stichting Kinderhulp Burkina Faso

Vervolgonderwijs is niet vanzelfsprekend in Burkina Faso.

In het dorpje Namsigui is recent door de stichting Kinderhulp Burkina Faso een lyceum gebouwd om te voorkomen dat kinderen na het basisonderwijs door armoede gedreven hun heil gaan zoeken in de illegale goudmijnen in de nabijheid van het dorp. De arbeidsomstandigheden in deze mijnen zijn erg slecht. Kinderen werken hier vaak lange dagen diep onder de grond (soms zelfs tot een diepte van wel 40m!)zonder enige vorm van bescherming met alleen een zaklamp om het hoofd gebonden. Het werk is levensgevaarlijk en ongezond.

Het schoolgeld voor het lyceum moet door de ouders worden betaald. Helaas ontbreekt het de meeste gezinnen aan geld hiervoor waardoor de kinderen de kansen op een betere toekomst voor hen én voor hun land worden ontnomen.

Wij willen, met uw hulp en donaties, in totaal zestien kinderen gedurende één jaar naar het lyceum laten gaan of vier kinderen gedurende vier jaar. De kosten om één kind gedurende één jaar naar het lyceum te laten gaan bedragen €130,-

IMG_0430

 

[give_form id=”634″ show_title=”true” show_goal=”true” show_content=”above” display_style=”reveal” float_labels=”enabled”]

Samenwerking met stichting Kinderhulp Burkina Faso

De stichting Kinderhulp Burkina Faso stelt zich tot doel om voor de kinderen in Burkina Faso een betere toekomst te realiseren. De stichting is al bijna 20 jaar actief in de regio Kaya. De filosofie van de stichting is dat de toekomst van het kind begint bij het aanbieden van onderwijs in de directe woonomgeving van het kind. De stichting doet er alles aan om dit voor zowel het gezin als ook voor het kind te realiseren o.a. door het betalen van schoolgeld, het realiseren van de bouw/renovatie van scholen, het werken aan een gezonde leefomgeving voor het kind door ouders te ondersteunen op velerlei gebieden.

Wil je meer informatie over stichting Kinderhulp Burkina Faso, kijk dan op hun website

Stichting Kinderhulp Burkina Faso

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.