Leerfietsen Township Mitchells Plain – Zuid-Afrika

[give_form id=”611″]

Februari 2017:

Project behaald! Dankzij uw hulp en donaties zijn wij blij te kunnen vermelden dat dit project zijn streefbedrag heeft behaald en wij ruim 20 fietsen hebben kunnen sponsoren voor vier verschillende primary schools in Mitchells Plain. Een uitgebreide verslaglegging over dit indrukwekkende bezoek aan Mitchells Plain kunt u hier lezen. Namens alle kinderen willen wij u nogmaals hartelijk bedanken.

IMG_5616

Over het project:Waar ligt Zuid Afrika

Als je geboren wordt in het township Mitchells Plain, dan is de kans 91% dat je een ‘kleurling’ bent. Als kleurling behoor je tot een achtergestelde bevolkingsgroep in Zuid-Afrika. Zo krijgen scholen voor een blanke en een zwarte leerling een hogere vergoeding dan voor een kleurling.

Mitchells Plain is een vergeten en verwaarloosd township net buiten Kaapstad. Toch wonen er meer dan 1,5 miljoen kleurlingen – een veelvoud van de officiële cijfers – waarvan het merendeel werkloos is. Criminaliteit, drugs en criminele bendes domineren het straatklimaat.

Door kinderen via in- en naschoolse activiteiten uit te dagen om hun talent op het gebied van sport, muziek en dans te ontwikkelen, ontwikkelen de kinderen zichzelf en kunnen zij beter tegenwicht bieden aan alle negatieve krachten om hen heen.

Stichting Run4Schools maakt zich sterk voor 4.700 kinderen op vier basisscholen in het township Mitchell Plain. Zij dragen de zorg om elk jaar weer coaches, sport- en spelmaterialen te faciliteren en de sportvelden te onderhouden.

Op het verlanglijstje staat al langere tijd een prachtige Nederlandse gewoonte, namelijk om de kinderen leren fietsen. Het is een vorm van beweging en vooral ook van veel sociale interactie en plezier met elkaar en de mogelijkheid tot het sneller kunnen verplaatsen van zichzelf van A naar B. Tevens, en zeker niet onbelangrijk, leren zij de kinderen hoe zij fietsen moeten onderhouden.

Voor vier verschillende scholen in Mitchells Plain willen wij daarom het volgende realiseren per school:

1 x driewieler – voor kinderen van 3 – 5 jaar

1 x sportieve fiets – voor kinderen van 6 – 12 jaarRun4Schools_RGB

1 x mountainbike – voor kinderen van 12 – 18 jaar

Per school bedragen deze kosten € 500,- en komen wij op een totaal van €2000,- om dit project in samenwerking met Run4Schools waar te maken.

IMG_9812

 

Samenwerking met Run4Schools

De Stichting Run4Schools financiert en organiseert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Zuid Afrika. Kinderen worden na school opgevangen en sporten onder begeleiding en toezicht van coaches. Zo hebben zij plezier met andere kinderen, krijgen zij zelfvertrouwen en blijven uit handen van jeugdbendes.Run4Schools_RGB

Op dit moment is Stichting Run4Schools actief op vier basisscholen in het township Mitchell’s Plain, Kaapstad, Zuid-Afrika. Maar wij willen natuurlijk dat veel meer kinderen van naschoolse sportopvang kunnen profiteren. Hier is geld voor nodig. Daarom participeert en organiseert de stichting Run4Schools hardloop-en andere evenementen. Hiermee wordt geld ingezameld om de kinderen in Zuid Afrika de naschoolse opvang te kunnen bieden. Daarnaast worden er ook donatiecampagnes opgezet.

Wil je meer informatie over Run4Schools, kijk dan op hun website