Klompvoet operaties – Benin

[give_form id=”636″]

Februari 2017 Project Klompvoet operaties:
Er zijn veel kinderen in Benin die een klompvoet hebben, of soms zelfs twee. Ook omdat het vaak aan de financiën ontbreekt, zijn veel kinderen niet in staat om goed te kunnen lopen en zijn zij hierdoor verminderd mobiel. Terwijl de prognose bij een snelle behandeling goed is.

Duizenden mensen in Benin zijn afsneden van goede, betaalbare en toegankelijke medische hulp. Daarom komen er de meest uiteenlopende ziektes en aandoeningen voor, die zonder hulp de mensen steeds meer in een isolement brengt. Wij willen lichamelijke en daarmee vaak ook emotionele en geestelijke genezing brengen door het aanbieden van concrete, kwalitatieve medische hulp.

Het operatieschip ‘Africa Mercy’ heeft vanaf augustus 2015 voor tien maanden aangemeerd gelegen in de havenplaats Cotonou.

 

Dankzij uw hulp en donaties zijn wij blij te kunnen vermelden dat dit project zijn streefbedrag heeft behaald en wij ruim 5 kinderen hebben kunnen helpen door een operatie voor deze kinderen te sponsoren. Een uitgebreide verslaglegging over dit indrukwekkende bezoek aan de ‘Africa Mercy’ kunt u hier lezen. Namens alle kinderen willen wij u nogmaals hartelijk bedanken.

IMG_5266Mercy Ships logo en payoff high res


image004

 

Samenwerking met Mercy ShipsMercy Ships logo en payoff high res

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij een samenwerking hebben gevonden met stichting Mercy Ships. Mercy Ships vaart met ziekenhuisschip Africa Mercy naar de armste landen in Afrika. Hier biedt de organisatie gratis medische operaties en worden lokale zorgverleners getraind. Zo helpt Mercy Ships kinderen en volwassenen die kampen met aandoeningen als gespleten lippen, tumoren, oogkwalen en ernstig vergroeide benen. Vanaf augustus 2016 ligt het schip voor tien maanden in Benin, waar duizenden mensen geholpen zullen worden.

Wil je meer informatie over Mercy Ships, kijk dan op hun website