Route

Ook ditmaal heeft het team van Mission PanAmerica weer een route uitgezocht waarbij alle weersomstandigheden aan de orde zullen komen en die van hen uiterste noorden van een continent naar het uiterste zuiden van een continent zullen brengen.

Voor de auto zal de reis al starten vanuit Nederland, waar hij verscheept zal worden naar de haven van Anchorage (Alaska). Het team zal vanuit Nederland het vliegtuig pakken naar Anchorage en hier de auto oppikken om vervolgens nog 4.000km noordelijker te rijden, richting Prudhoe Bay.

Dit zal tevens het officiële startpunt zijn van Mission Panamerica!

Gedurende de weken die hierop zullen volgen worden mens en machine weer tot het uiterste gedreven. Ditmaal zullen de verschillende weersomstandigheden nog extremer zijn en zullen de verschillende seizoenen een nog grotere rol spelen. Dit luistert zo nauw, omdat wij hier nog noordelijker en zuidelijker zitten en daardoor in de winter starten simpelweg onmogelijk is; althans in de tijd die wij hiervoor hebben staan. Van de smeltende sneeuw in Alaska zetten wij langzaamaan richting naar de enorme bossen die Alaska telt om vervolgens via de westkust van Amerika de zinderende hitte van Death Valley tegemoet te rijden en nadien Latijns Amerika via Mexico zullen binnenrijden om vervolgens onze eerste projecten in Guatemala en Honduras te bezoeken. Na een korte stop daar rijden wij via Nicaragua en Costa Rica naar Panama waar de auto op de boot gezet zal worden, omdat het onmogelijk is de Darian Gap (enorm moerasgebied) te passeren met een auto. Nadat de auto via de boot in Colombia is aangekomen, wordt ook daar een project bezocht en zullen wij via de westkust naar het zuiden van  Zuid Amerika  rijden. Zowel in Ecuador, Peru en Bolivia zal het team van Mission PanAmerica vervolgens enkele projecten bezoeken en zullen zij het machtige Andes gebergte bedwingen met de auto. Als laatste zal het team de laatste lange kilometers maken via Chili en als eindpunt na ruim 32:00okm: Ushuaia, Argentinië.

Nogmaals kort de landen die het team zal doorkruisen:

Alaska (USA), Canada, USA, Mexico, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chili en Argentinië.

PanAmericanHwy