63 Reacties op Images tagged "maxillofacial"

 1. Geen dank en maak er maar Danielle Broekhuizen van, mevr. Broekhuizen was mijn oma. En ben benieuwd naar de tocht, het lijkt mij geweldig!

  • Hoi Danielle,

   Ik heb het meteen veranderd! Ik wist niet of je het kon waarderen om ook met je voornaam genoemd te worden, maar gelukkig is dat geen probleem!
   Heel veel dank nog voor je mooie cadeau! Hier gaan wij zeker gebruik van maken. Blijf ons vooral volgen, dan kun je onze tocht straks helemaal volgen. Fijne avond nog.
   Vriendelijke groet,
   Hugo van Care4More

 2. Mooi Hugo,
  De eerste stappen van de lange tocht zijn gezet. Nu vlug weer naar het warmere zuiden.
  Safe trip en voor allen de beste wensen voor 2017.
  Groeten,
  J&C

  • Ha Jan en Coby,
   dank voor jullie berichtje! We hebben de eerste twee etappes achter de rug en zonder kleerscheuren. Voor jullie ook de beste wensen voor 2017! Groet Hugo

 3. Leuk om te lezen en om een beetje een indruk te krijgen wat jullie te wachten staat. Het werd zelfs op het Nederlandse weerbericht vermeld dat het hard zou gaan waaien en er veel neerslag zou vallen in Noorwegen, dus maak jullie borst maar nat. jullie wilden avontuur en dan zal je het krijgen ook. Daarbij een Spartaanse overnachting en het plaatje is compleet. Lieve mannen, wij kunnen trots op jullie zijn. Rij voorzichtig en heel veel succes!

  • Leuk om te lezen en om een beetje een indruk te krijgen wat jullie te wachten staat. Dat het slecht weer zou worden in Noorwegen werd zelfs tijdens het Nederlandse weerpraatje vermeld, dus maak jullie borst maar nat. Jullie wilden avontuur, dus jullie worden op jullie wenken bediend. Daarbij een Spartaanse overnachting en jullie plaatje is compleet. Lieve mannen, wij kunnen trots op jullie zijn. Rij voorzichtig en heel veel succes.

   • Ha mam! Het was inderdaad een uitdagende dag qua weersomstandigheden gezien. Sneeuw, storm en slecht zicht speelden ons parten. Maar gelukkig zijn we er zonder kleerscheuren doorheen gekomen en nu in rustiger vaarwater terecht gekomen rondom Göteborg. Dank voor je bericht! Wij zullen voorzichtig doen!

 4. Hey Jongens! De beste wensen voor 2017, ik zeg een prima begin voor deze bijzondere missie, en als ik door de foto’s kijk lijkt het dat jullie al een eerste goeie daad hebben verricht, top!

 5. Succes mannen! Fantastisch wat jullie doen! Mike,
  heel trots op jou kanjer! 👍💪

  Groet,
  Eddie van SAS

 6. Jos, het gebied zoals jullie dat hebben meegemaakt door de sneeuw is 3 jaar mijn tehuis geweest in een gegraven sneeuwhol, of tentje of dicht onderaan bij de stam van een dennenboom. Overleven in de arctic of zoals jij dat zegt, bij het reisbureau van de mariniers een beetje freewielen…
  Maar de ijzige omstandigheden zijn in deze tijd wel overbrugbaar voor burgers…… Voor jullie een avontuur!
  Maar alle gekheid op een stokje, ik vind het fijn dat je deze dingen meemaakt. Ik lees wel dat jullie met z’n drieën ervan genieten.
  Het is voor mij wel leuk je avontuur te kunnen volgen en waar nodig te reageren. Je mag rustig weten dat ik met genoegen jullie ervaringen lees en bekijk.

  Pa

 7. Mooi verhaal en nu al iemand in nood gered met de sleepactie 🙂 En ja de copyrights, heel belangrijk 😀

 8. Met recht een enerverende reis, ik heb bewondering voor julie! Leuk om jullie reis, door het uitgebreide verhaal, mee te kunnen beleven.

 9. Hallo globe trotters, zwervers. Ik heb aandachtig jullie rapporten gelezen en daarbij is me opgevallen dat jullie in veel gevallen afhankelijk zijn van al dan niet internet ontvangst. Jullie hebben gps verbinding en daarmee kan je contact maken waar je ook bent. Maar gezien de woestijn situatie is het raadzaam om uit te vogelen waar je in de woestijn je internet kan gebruiken en waar niet. Juist die gebieden zijn gevaarlijk door figuren die slechte bijbedoelingen hebben…..
  Ik heb nog een gemakkelijk klaar te maken recept voor onderweg. Ik noem het: Nasi-Pei. Jos heeft het ooit wel eens van mij geproefd…..
  Het is een pei (pastie) die herders in Schotland meenemen als ze hun schapen hoeden en dat bestaat uit etensresten van de vorige dag en maken daar o.a. een deel van hun lunch-pakket van.

  Rijst koken in water aangevuld met: Kurkuma, peter,zout, ketjap en sambal. Gaar koken! Zout naar smaak toevoegen.
  Rijst eruit scheppen.
  Groenten gaar koken: sperziebonen boontjes, doperwten.
  Daarna nasi en groeten mixen.
  Prei wassen en klein snijden en rauw toevoegen aan de mix.
  Bladerdeeg in bakjes doen, nasi erin, afdekken met dezelfde bladerdeeg, de bovenkant insmeren met eierdooier.
  Vervolgens in de oven gaar laten worden….. Afkoelen in koelkast en je kan dat meenemen als snack….

  .Je kan nog wat leren van een para-commando-marinier!

  Pa

 10. Nog even dit Jos. Je hebt een stukje Noorwegen Zweden gereden, gezien de mooie natuur en de dichtheid van de bevolking. In Nederland zitten we elkaar in de weg met 17 miljoen inwoners. In Noorwegen dat veel groter is, nauwelijks 5 miljoen bewoners. Zweden is ook dun bevolkt. Is het de moeite waard om daar ook je nodige contacten te maken?

 11. Hallo zwervers, jullie avontuur gelezen betreffende Denemarken, Duitsland en Nederland. Ik lees iets oever een koelkast….. Jullie zullen dat nodig hebben maar daar zit een gevaar aan vast! Zo’n ding trekt je accu leeg als de auto stilstaat! Je kan dat voorkomen als je een energiebron hebt die, als de auto stilstaat, zichzelf gaande houdt met bijv. Nafta (licht ontvlambare brandstof).
  Ongetwijfeld zullen jullie erover nagedacht hebben maar ik denk dat ik dat doorgeef i.v.m. het doorschrijven van de woestijn!

  Groetjes Fred Harms

 12. Gentleman,

  The real challenge has started in the African Continent. Please be extremely cautious on the way.

  We can only wish you a safe trip, but you are the people who have to make it safe.

  Take care,

  Ako

 13. Klinkt me bekend in de oren dat Hugo van slapen houdt:) Maar in dit geval is er niets “mis” mee, alleen maar verstandig! Weer een goede reis en bezoek ook zeker de bezienswaardigheden, dat maakt de lange reis alleen maar aangenamer.

 14. Hallo zwervers, ik lees dat jullie erg genieten van de omstandigheden waarin jullie verzeild raken. Het spannendste gedeelte zijn jullie nu aan het meemaken. Zand en nog eens zand, hitte en nog eens hitte. Op bepaalde tijden van de dag is het zand zo heet…… Een geweldig avontuur! Zijn jullie op de juiste route gebleven? De snelheid zal erg laag zijn vanwege het zand!
  Dit avontuur zullen jullie nooit vergeten! Volgens mijn belevenis zijn de mensen in de woestijn gelukkiger dan wij in het rijke westen.
  Wij volgen de route en zien elk gewenst moment waar jullie zijn. Er goed!

  Groetjes Fred Harms.

 15. Wat een prachtige foto’s, vooral die van de kamelen en een mooie reclame voor de Dacia! Spanning genoeg, voor morgen weer een goede reis mannen, met hopelijk minder oponthoud.

 16. Hoi zwervers, het woestijn gedeelte met het minst aantal bewoners per vierkante km is voorbij. De koelte van de kustweg/zee hebben jullie verlaten, gaan nu het bewoonde gebied in, zal ook wat heter zijn.
  Jos, weet je dat ik ooit een stripverhaal wilde maken?
  Welnu, het verhaal wil dat een Special. Force team onder water gelost werd ter hoogte van de westelijke Sahara en vandaaruit de woestijn in trok…… Maar dat was leuk bedacht, maar ik miste de creativiteit om het uit te werken. Hoewel het verhaal nog in mijn hoofd zit!
  Het is goed dat jullie een andere wereld zien! Nog mooier dat jullie je inspannen voor kinderen, voor mensen die echt hulp nodig hebben.
  Jullie gaan nu oostwaarts, rijdt langs de hoofdwegen, geniet van alles wat je tegenkomt. De mensen daar hebben een andere instelling dan wij “westerlingen”. Maar,…daar valt veel van te leren!
  Ik heb begrepen dat jullie een relax-dag hadden op de ambassade in Marautanie?
  Goede reis verder, zwervers.

  Fred Harms.

 17. Mannen, wat een verhaal!! Knap gedaan, want ik denk dat je aardig gefrustreerd raakt na zo’n grensovergang. Maar jullie zijn ook weer een ervaring rijker:} Die mijnen langs de kant van de weg vind ik iets minder. Hoop dat de andere grensovergangen mee zullen vallen. Jullie 1e project is bijna een feit.

 18. Heerlijk om jullie verhalen op deze manier te volgen en de mooie foto’s te bekijken! En o zo’n grensovergang, pfffff…

 19. Dat was me het ritje wel; stelletje waaghalzen als ik het zo lees!
  Het is maar goed dat jullie zo’n degelijke auto hebben en een goede chauffeur. Michael top gefaan
  Hugo, maar goed dat we naar de Makro geweest zijn anders hadden jullie het moeten doen met stokbrood

 20. Zo te lezen verdient Monique met haar prachtige project gesponsord te worden. Het was weer een leuke update van jullie reis. Geniet nog maar even van jullie rust.

 21. Wat een narigheid, het zou fantastisch zijn als er nog meer kinderen geholpen zouden kunnen worden. Lieve mannen jullie doen mooi werk.

 22. 4,5 uur oef! Even zweten bij de grensovergang zeg! En niet alleen van de zon schat ik zo in. Goed gedaan en mooie foto’s!

 23. Zo grappig! hahaha
  Zal vast prima gesmaakt hebben als ik lees hoe weinig jullie gegeten hebben dan maakt de locatie niet meer uit! 😉

 24. Wat mogen jullie super trots zullen zijn dat in ieder geval van deze kinderen het leven is veranderd!! Indrukwekkende verhalen om te lezen.

 25. Jos & Co,

  Ik ben hartstikke trots op jullie en dat tot nu toe geen safety issues hebben gehad. Maar ik ben wel jaloers dat jullie reizen door Afrika heen in een Afrika CUP periode. Het sfeer van voetbal waar ik als een echte African nooit meegemaakt heb.

  Kudos and keep up the good work.

  Safe journey to the next place.

  Ako

 26. Geweldig reisverslag en natuurlijk ook weer prachtige foto’s 👍
  Heerlijk jullie avonturen te lezen en te volgen, zeker als bezorgde Moeder.
  Veel plezier bij de kwart finale van the African Nations Cup.🙋😘

 27. Wel gaaf wat jullie allemaal meemaken; ook heel blij dat jullie steeds weer veilig op de volgende plek van bestemming aankomen.

 28. Ik heb niet helemaal door hoe dit systeem werkt maar ik begrijp dat een gedeelte van mijn begin, waarin ik Hugo en Jos feliciteerde ineens verdwenen was omdat mijn bericht onderbrak……
  Inderdaad Jos, ik volg je nauwkeurig en vind het maar wat fijn dat jullie eens kennis hebben gemaakt met een wereld die anders is dan wij hier ons kunnen voorstellen!
  Het lijkt mij, dat jullie enorm boffen met het weer want als de regen toeslaat zijn de wegen erg moeilijk te gaan en kost het nog meer tijd om je schema op tijd af te werken. Maar ik lees dat het rij-schema onder controle is. Dat de schokbrekers van de auto goed functioneren. Hebben jullie ook last gehad van verfijnde stofdeeltjes? Van zandwolken? Dat dringt door alle hoeken en gaten van het voertuig en zorgt voor een laag stof in het binnenste van je auto. Begrijp je ook Jos, hoe gelukkig mensen daar zijn zonder die voorzieningen die ONS leven hier begrenzen?
  Ik wens jullie alle drie nog een goede reis maar vooral dat jullie mogen ervaren dat jullie een zegen zijn voor velen die jullie ontmoeten.

  Fred Harms

 29. Wat een corruptie, heel sterk van jullie om geen cent aan deze corrupte ambtenaren te geven.! Ik ben blij dat jullie Nigeria veilig zijn doorgekomen.

 30. Haha..ja, komt mij bekend voor die checkpoints in Nija..leuke Land alsnog en vriendelijke mensen, lekker bier en eten..Onitsha..ja..jammer dat ik er niet meer was,toen jullie er langs kwamen..is wel een ervaring door Onitsha en de marktplaats te lopen als blanke man 😋

 31. Nija kan je ook genieten..volgend keer kan ik voor jullie een escorte regelen, die dan ook er is. Er zijn ook zeker kinderen, die jullie steun nodig hebben.

 32. Hallo zwervers, het is alweer een tijdje geleden maar nu ben ik er weer. Wat mooi dat laatste bericht uit Buea – Kameroen. Mijn tablet deed het een paar dagen niet Jos, dus moest er eerst een techneut aan te pas komen.
  De plaats aanduiding op Jannie haar mobiel is gestopt bij grensovergang Angola. Hij beweegt niet meer…..
  Dus dit bericht van 27 febr. Is voorbij Angola.
  Tot de volgende keer……..

  Fred Harms.

 33. Allereerst Jos nog van harte gefeliciteerd
  Jullie kunnen een boek schrijven over deze bijzondere reiservaringen, mooie foto’s voor het boek hebben jullie al

 34. Gabun..ja..leuke land..er komen herinneringen terug..Libreville, prachtige stranden, lekker eten, gezellige, vriendelijke mensen, Lambarene, Albert Schweitzer ziekenhuis (bijzondere plek).. Het was een leuke tijd

 35. Er is weer een hele tijd verstreken en inmiddels hebben we het gps systeem in Kaapstad gesignaleerd. Jullie reis is na een groot avontuur beëindigd. Misschien vinden jullie het jammer maar wij halen opgelucht adem!
  Het is een safari waarop jullie met trots op terugblikken. Een onvergetelijke ervaring. En ik vind het uitzonderlijk goed dat jullie in een wereld zijn geweest die zo heel anders is dan die van ons. Ik heb alle respect voor jullie initiatieven en wens jullie alle drie met deze.rijke ervaring veel succes toe in je toekomstige bezigheden. Heb je voldoende Frans bijgeleerd Jos? Ik heb ooit in een Franstalige vrijeval opleiding gezeten in België. Ik wet wat het is als je nauwelijks Frans spreekt! Over avontuur gesproken!

  Fred.

 36. Wat maken jullie toch veel mee en zien jullie veel van de wereld. Het is iedere keer weer “een feestje” om het verslag te lezen.

 37. Wat maken jullie toch veel mee en ik ben best wel een beetje jaloers als ik lees wat jullie allemaal aan natuurschoon kunnen bewonderen.

 38. Het is telkens weer een feestje jullie wetenswaardigheden te lezen en wat maken jullie een prachtige foto’s, mijn complimenten!!!!!

 39. Verrassing om nog een verslag van jullie te ontvangen. Jullie hebben fantastisch werk gedaan, zo ook weer voor deze kinderen. Ik hoop dat de kinderen van jullie projecten een goede toekomst mogen krijgen en ook nog regelmatig aan jullie mogen denken.

2 Trackbacks & Pingbacks

 1. A new project in Cameroon and birthday boys in Gabon - 4WD Magazine
 2. Meeting the Dutch ambassador and a nice boat ride in Benin - 4WD Magazine

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.