
Na een aantal zeer enthousiaste gesprekken te hebben gevoerd met Olivier van Urk (HR Manager) van C.H. Robinson, zijn we tot een fantastische samenwerking gekomen.
C.H. Robinson en haar partners vormen samen één van de grootste expediteurs ter wereld. Met zeer gemotiveerde, meertalige, klantgerichte en vooral ook specialistische medewerkers, weten zij tegen competatieve prijzen de meest snelle en efficiente wijze van transport te realiseren voor haar klanten.
C.H. Robinson houdt zich, naast de dagelijkse werkzaamheden, ook bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom hebben ze voor hun medewerkers een Corporate Social Responsibility porgramma opgezet, waar Care4More met haar projecten één van de partners is. Dit houdt in dat, naast een mooi bedrag dat C.H. Robinson overmaakt ten gunste van de huidige projecten, ook de medewerkers zich gaan inzetten om donaties te werven voor de projecten van Care4More. Tevens zal C.H. Robinson zorgdragen dat de Dacia Duster straks vanaf Kaapstad naar Nederland terug wordt getransporteerd.
Met meerdere kantoren verdeeld over Europa wil C.H. Robinson Nederland vlaggendrager zijn in het Corporate Social Responsibility programma en hebben zij ons gevraagd om hen daarbij te helpen. Tijdens onze reis zullen wij daarom op een aantal kantoren een presentatie geven. Hiervoor is de volgende planning opgesteld:
3 januari 2017 – Götenborg (Zweden)
4 januari 2017 – Hamburg (Duitsland)
5 januari 2017 – Amsterdam
6 januari 2017 – Lyon (Frankrijk)
Mission Cape2Cape kan zich geen betere support wensen in de vorm van C.H. Robinson en kijkt dan ook erg uit naar de verdere samenwerking komende periode.
Ondertussen draaien we op de achtergrond volle toeren met alle voorbereidingen. Ondanks dat de reis als één groot avontuur klinkt, zijn we ons stiekem goed bewust van de potentiele gevaren die we kunnen tegenkomen. Zowel Mali als Nigeria staan nou niet echt bovenaan onze bucketlist van landen die we graag willen bezoeken. Naast de vele ontvoeringen in Nigeria is er ook veel corruptie. Zo lezen en horen we verhalen dat de politie stokken met spijkers op de weg gooit om je tot stoppen te dwingen. Soms lijkt het politie, maar zijn in het in feite criminelen die je tot stoppen dwingen, dit met de gedachte om je te ontvoeren. Echter, we kunnen niet om Nigeria heen. Er is theoretisch nog de mogelijkheid om via Niger en Tsjaad te rijden, maar dan is Nigeria nog relatief veilig hierbij. Zodoende is er veel aan gelegen om onze veiligheid te waarborgen. Via via zijn we in contact gekomen met iemand die in Nigeria woont. Hij gaat ervoor zorgen dat we bij de grensovergang van Benin – Nigeria worden opgevangen door een convoy, die ons tijdens de rit door Nigeria tot aan de grens van Kameroen zullen bijstaan. Dit geeft niet alleen ons een hoop rust, maar ook voor de achterblijvers scheelt dit weer enkele slapeloze nachten.
Onlangs maakte onderzoeksbureau Ipsos Mori een aantal interactieve landkaarten op met daarop de reisadviezen op basis van medische verzorging, reizen en wegen. Kijk en oordeel zelf:
Meest gevaarlijke landen om te reizen
Meeste gevaarlijke wegen ter wereld
We hebben inmiddels de visa’s voor Mali, Burkina Faso, Gabon, Nigeria, Kameroen, Congo Kinshasa en Benin binnen. Komende week zullen we de visa aanvraag doen voor Congo Brazzaville. Rest ons straks alleen nog de visums voor Angola en Mauritanie.
Kortom: er is al een hoop werk verzet en gedaan, maar er valt ook nog steeds genoeg te doen. Wij zelf hebben er ieder geval, ondanks alle verhalen die je soms hoort, heel veel zin in!
#34daystogo
Geef een reactie