De hazenlip operaties in Guatemala zijn uitgevoerd!

Nu ons land zich langzaam aan het ‘nieuwe normaal’ probeert aan te passen, en de intelligente lockdown ook alweer enige tijd achter ons ligt, willen wij jullie via dit bericht laten weten dat wederom een project gerealiseerd is, namelijk de hazenlip operaties in Guatemala!

Zoals ook gezegd in ons vorige bericht hebben wij vooraf lang nagedacht of het gepast is in deze tijd berichten te plaatsen over onze projecten, maar om transparant te willen zijn naar jullie allen toe en om ook juist af en toe positief nieuws te plaatsen, hebben wij gemeend dit te plaatsen.

Helaas niet een live verslag van ter plaatse aldaar, maar via foto’s en een klein interview met Tessa de Goede, oprichter van Tess Unlimited. Door middel van jullie donaties zijn er in totaal 10 kinderen geholpen door middel van een hazenlip- (schisis) of ‘open gehemelte’ operatie. Met hieraan vooraf gegaan een melkproject. Doordat de kinderen een hazenlip hebben krijgen zij onvoldoende melk binnen en zodoende steunt Tess de kindjes door de ouders een speciale melkfles en melkpoeder te doneren. Hiermee raken de kindjes op een gezond gewicht waarmee zij de operatie kunnen ondergaan. Hieronder volgt een kort overzicht van de kinderen die geholpen zijn en welke operatie zij gekregen hebben. De foto’s staan in de foto bibliotheek toegevoegd. Omdat enkele foto’s misschien als schokkend ervaren konden worden, hebben wij in overleg met Tessa een selectie gemaakt.

  • Magda Noelia, 7 jaar – geholpen aan een ‘open gehemelte’
  • Maireny, 5 maanden – geholpen aan enkelzijdige schisis
  • Maria Yohana, 2 jaar – geholpen aan een open gehemelte
  • Mayra, 7 maanden – geholpen aan enkelzijdige schisis
  • Marilyn, 2 jaar – geholpen aan een open gehemelte
  • Madelyn Mishel, 4 maanden – geholpen aan enkelzijdige schisis
  • Moises, 1 jaar – geholpen aan een bilaterale schisis
  • Paulo, 4 maanden – geholpen aan een enkelzijdige schisis
  • Pedro, 2 jaar – geholpen aan een open gehemelte
  • Josue, geholpen aan een enkelzijdige schisis

Vlak nadat de operaties zijn uitgevoerd, is ook Guatemala in een strenge lockdown gegaan en zijn operaties helaas niet meer mogelijk. Volgens de laatste update van Tessa is de complete lockdown voorbij, maar gelden er nog wel strenge restricties, zoals bijvoorbeeld een avondklok. In de tussentijd zijn zij bezig om een eigen kliniek op te bouwen, de ontwikkelingen kun je volgen op haar website.

Met de kindjes gaat het gelukkig goed. TessUnlimited blijft hen nog vele jaren volgen en veelal volgt er ook nog een lang poliklinisch traject met onder andere logopodie. In veel gevallen zijn ook extra operaties nodig. Een eerste operatie is vaak een operatie aan de schisis waarna op latere leeftijd een operatief aan het open gehemelte volgt. Het volledige interview kun je hier lezen.

Wij willen jullie, mede namens Tessa en alle geholpen kinderen, nogmaals van harte bedanken voor jullie donaties en steun op enigerlei wijze!

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.