Definitieve route en start visa aanvragen

Vorige week hebben we met het team definitief een klap 14657455_1785381795056153_8652937468500270111_ngegeven op de route. Dit betekent dat we van dag tot dag in kaart hebben gebracht waar we naartoe moeten rijden, hoeveel kilometer het rijden is en tevens met een schatting van hoe lang we er over zouden moeten doen. Dit laatste kan nog weleens een uitdaging gaan worden, want Google maps adviseert wel maar houdt er geen rekening mee hoe de kwaliteit van de wegen zijn op het moment dat wij eroverheen crossen. In verband met veiligheidsredenen in Afrika kunnen we de dagplanning van de route niet openbaar op de website plaatsen.

Voor Europa hebben we rekening gehouden met de adviezen van Google maps en hebben we een gemiddelde snelheid van 100km per uur. In Afrika gaat het tempo echter snel omlaag. Zodra we in Afrika zijn hebben we voor Marokko en de Westelijke Sahara rekening gehouden met een gemiddelde snelheid van 80km per uur. Daarna gaan we Mauretanië in en vanaf dan rekenen we met een gemiddelde snelheid van 50km per uur. Het is goed mogelijk dat onze vullingen op deze wegen nog steeds eruit rammelen, maar dat zullen we per weg moeten bekijken en vooral onszelf aanpassen. Het belangrijkste is dat de auto het uithoudt tot Zuid-Afrika, waar we na afgelopen vrijdag absoluut vertrouwen in hebben.

Nu de route definitief bepaald is, kunnen we ook afspraken2016-10-31-PHOTO-00001276 maken met de diverse projecten;  wanneer we in de landen aankomen en bij hen op bezoek komen. Daarom zijn we nu ook begonnen met het aanvragen van de visa’s. In totaliteit moeten we bij 9 verschillende ambassades onze visumaanvragen indienen. Om niet elke keer te moeten wachten op één paspoort hebben we een tweede paspoort geregeld, zodat we hier snel voortgang in te kunnen boeken. Afgelopen maandag (31-10-2016) is Jos begonnen bij de ambassades van Mali en Burkina Faso. Beide ambassades zijn gelegen in Brussel. Mali was in no time geregeld (hier stond normaal een duur van 7 dagen voor), terwijl de ambassade van Burkina Faso besloten had om vanwege de feestdag op dinsdag op maandag dicht te zijn en lekker een extra lang weekend vrij te zijn.

Benin en Nigeria waren voor vandaag aan de beurt. Het is bizar welke informatie ze allemaal van 14708194_1791410851119914_8269429820659009308_nje willen weten. Naast al je eigen persoonsgegevens, zijn ook de gegevens van je ouders, je werk, kleur ogen, haar en zelfs identificatie kenmerken van belang.  Benin was als eerste aan de beurt en daar reageerde ze erg enthousiast op de hele missie. Ze vinden het zelfs zo gaaf, dat ze nu gaan kijken of we daar ter plekke nog bij de ambassadeur in Benin op de koffie mogen. Nigeria daarentegen had ook vandaag een dagje vrij genomen, dus morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Komende 5 weken hebben we de tijd om bij de ambassades van Burkina Faso, Nigeria, Gabon, Congo Brazzaville, Congo Kinshasa, Kameroen en Angola onze toegang tot het land te verkrijgen.

#59daystogo

 

 

 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.