De eerste projecten zijn klaar voor donatie!

De afgelopen tijd hebben wij vele gesprekken gevoerd met diverse stichtingen voor een samenwerking. Uiteindelijk hebben wij een aantal prachtige projecten opgesteld, die wij met behulp van donaties en giften gaan proberen te realiseren. De komende weken zullen wij kort de projecten belichten.

Vandaag het project van ‘kinderen met een hazenlip in Benin’

Veel kinderen in Benin worden met een hazenlip geboren. Deze aangeboren afwijking komt tevens bij pasgeborenen in Nederland voor (1:500 kinderen). De incidentie in Benin is groter, maar exacte cijfers hierover ontbreken. Waar de kinderen in Nederland vooral in het eerste jaar na hun geboorte hieraan geopereerd worden, is dit in Benin niet het geval. Veelal ontbreekt het in Benin aan de financiële middelen om de kinderen te kunnen opereren. Het gevolg is dat zij hier blijvend letsel aan over houden. In sommige gevallen is de situatie zelfs zo ernstig dat de kinderen overlijden, door zij onvoldoende voeding binnen krijgen.

Daarom heeft Stichting Care4More in samenwerking met Mercy Ships, een  prachtig project opgesteld. Vanaf augustus 2016 zal het internationale operatieschip ‘Africa Mercy’ van Mercy Ships aanmeren in Cotonou (Benin). Hier zal een internationaal multidisciplinair team van chirurgen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, logopedisten en vele andere vrijwilligers operaties bij, onder andere, kinderen uitvoeren en hen helpen bij het revalidatieproces.

Stichting Care4More wil vijf van deze hazenlip operaties bekostigen, met hulp van uw donaties en giften. Eén enkele operatie kost €480. Dit is operatie, inclusief alle materialen en revalidatie. De totale kosten voor dit project zullen €2400 zijn.

Helpt u ons mee dit project te realiseren, waarbij wij vijf kinderen een betere toekomst kunnen bieden. Elke donatie is meer dan welkom!

Voor meer informatie en over hoe te doneren, kijk bij het project Hazenlip operaties

 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.