Klompvoet operaties – Benin

Dit keer willen wij wederom een project uit Benin toelichten. Wij hebben al eerder een ander mooi project uit Benin, hazenlip operaties, benoemd.

Benin is een land met een lange geschiedenis. Zo heeft het land bijvoorbeeld als een van de weinige landen het voodoo geloof als originele religie erkend. Een geschiedenis die ook zijn keerzijden heeft gekend. Zo was het in de 17e eeuw een welvarend koninkrijk, waar veel slaven werden verhandeld. Het werd zodoende ook wel de ‘slavenkust’ genoemd. Gelukkig is hier tegenwoordig geen sprake meer van. Het land kent echter ook weinig welvaart. Zo leeft ongeveer 40% van de bevolking onder de armoedegrens.

Medische zorg is hierdoor in Benin lang niet vanzelfsprekend. De kosten zijn voor gezinnen vaak onbetaalbaar. Hierdoor hebben er veel kinderen klompvoeten in Benin. Waar in Nederland kinderen hier op jonge leeftijd verschillende operaties voor krijgen, is hiervan geen sprake in Benin.

Daarom heeft Care4More, in samenwerking met Mercy Ships, een prachtig project opgesteld.

Vanaf augustus 2016 zal hun internationale operatieschip ‘Africa Mercy’ aanmeren in Cotonou. Hier zal een internationaal team van chirurgen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, logopedisten en vele andere vrijwilligers kinderen helpen door hen te opereren en te helpen bij het revalidatieproces.

Stichting Care4More wil de kosten voor vijf van deze klompvoet operaties bekostigen. Eén operatie kost €480. De totale kosten voor vijf operaties bedragen €2400.

Helpt u ons mee dit project te realiseren, waarbij de kinderen in Benin een betere toekomst kunnen bieden. Elke donatie is meer dan welkom!

Voor meer informatie en over hoe te doneren, kijk bij het project klompvoet operaties!

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.