Leerfietsen Township Mitchells Plain – Zuid-Afrika

Zuid Afrika is een land met enorme diversiteiten. Dit blijkt alleen al uit het feit dat het land officieel drie! hoofdsteden kent (Kaapstad, Pretoria en Bloemfontein). Helaas kent het land, naast de vele mooie natuurparken en steden, ook veel armoede en raciale ongelijkheid. Veel steden hebben townships, waar vele miljoenen Afrikanen wonen. Zelfs in deze townships is er nog sprake van raciale ongelijkheid. Als ‘kleurling’ behoor je hier tot een achtergestelde bevolkingsgroep.

Eén van de townships rondom Kaapstad heet ‘Mitchells Plain’. Hier wonen ruim 1,5 miljoen inwoners. Vanwege het ontbreken aan een kans op een goede toekomst belanden veel van deze kinderen in het drugs- en/of criminele circuit.

Daarom heeft Care4More, in samenwerking met Run4Schools, een prachtig project opgesteld. Run4Schools is al meerdere jaren actief voor onder andere vier basisscholen in ‘Mitchells Plain’. Zij dragen hiervoor zorg voor onder andere sportvelden, spelmaterialen en coaches. Fietsen ontbreken echter nog.  Naast het feit dat dit een prachtige Nederlandse traditie is, helpt het de kinderen ook in de sociale interactief, beweging en in onderhoud. Dit met het uiteindelijke doel om de kinderen uit de criminaliteit te houden.

Stichting Care4More wil daarom per basisschool drie fietsen (driewieler, sportieve fiets en mountainbike) bekostigen. Per basisschool kost dit €500, in totaal komt dit neer op €2000. Wij willen hiermee vele  kinderen helpen.

Helpt u ons mee dit project te realiseren, waarbij wij vele kinderen een betere toekomst kunnen bieden. Elke donatie is meer dan welkom!

Voor meer informatie en over hoe te doneren, kijk bij het project (‘Michells Plain, Zuid Afrika)

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.