Micpoint zorgt voor bereikbaarheid en zichtbaarheid

logo_micpoint_block_white

Tijdens een goed gesprek met onze ambassadeur Tom Coronel, hadden we het onder andere over veiligheid en zichtbaarheid. Tom, die zelf druk bezig is met de voorbereidingen voor Dakar 2017, werkt op dit vlak samen met het bedrijf Micpoint. Hij adviseerde ons om contact op te nemen met Ed Monde, eigenaar van Micpoint.

We belden dus met Ed en hij was direct erg enthousiast over ons avontuur. Hij wilde ons graag helpen, dus spraken we met hem af op het kantoor in Houten. IMG_4152
Bij aankomst in Houten konden we gelijk onze Duster inleveren  De Duster werd meegenomen door één van de monteurs naar de garage alwaar een Live Tracking systeem werd ingebouwd en die tevens de optie biedt om als “Panic-Button” te fungeren. Zo hebben we nu onder het stuur een knop zitten, die bij geval van nood ingedrukt kan worden. Deze geeft dan direct een signaal af met onze coordinaten van waar wij ons op dat moment bevinden. Het systeem maakt het tevens mogelijk om de auto Live te volgen. Via de website MyFMS.com of de app: MyFMS, die geschikt is voor Android en Apple, is het mogelijk om te zien waar de auto zich van minuut tot minuut bevindt en met welke snelheid hij rijdt. Kortom: rijden we boven de 150km in Afrika, dan kan je aannemen dat we achtervolgd worden.

Om in de kunnen loggen, heb je de volgende gegevens nodig:

Gebruikersnaam: info@care4More.com

Wachtwoord: care4more

Terwijl er aan de Duster werd gesleuteld, legde Ed het één en ander uit over het bedrijf en over de projecten en reizen die hij ondermeer ondersteunt heeft met Micpoint. Niet alleen de gebroeders Coronel met hun Dakar avonturen, maar ook het Solar Team van de TU Delft, die meerdere malen succesvol zijn geweest met hun cross country avontuur in Australie.

Met veiligheid en communicatie hoog in het vaandel, gaf Ed ons ook een satelliettelefoon. Op deze kunnen we altijd bereikbaar zijn. Of wel in geval van nood, omdat jullie onze stemmen willen horen of voor als we een pizza willen bestellen en onze mobiele telefoon niet werkt. Het nummer vande telefoon is: +881623451437. Mocht je willen bellen, het kost je slecht 1 US dollar per minuut 😉

De installatie van de Duster was binnen een uur geregeld en zo waren we ready to go. Ed en het team, nogmaals bedankt voor jullie hulp!

De volgende dag hadden we in de avond een afspraak in Tiel bij Stijlmodehuis Blijdesteijn. Daar werden we opgewacht door Max Blijdesteijn die de afgelopen weken druk in de weer was geweest met het aanmeten van onze kleding. Stijlmodehuis Blijdesteijn biedt haar klanten een ruime keuze in het hoge segment wanneer het om kleding gaat. Niet alleen de kwaliteit, maar ook de service die vanuit deze twee verdieping tellende modewinkel wordt gegeven maakt het een gewillige winkelplek voor de omgeving en ver daarbuiten.

De kleding zou deze avond klaarliggen en het team van Care4More zou onder het oog van de meester (Max) nog eens een laatste passessie hebben. De keuze is de afgelopen weken gevallen op een steenkleur grijze broek (tevens afritsbaar voor Afrika), marine kleurige polo’s en truien en een oceaanblauwe kleur voor het windjack.  Het team en Max waren deze avond tevreden over het resultaat en zo wandelde wij met een paar dozen kleding rijker de winkel uit.IMG_3228

De komende weken zullen we er strak bijlopen in het team outfit en we willen Stijlmodehuis Blijdesteijn bedanken voor haar steun en speciaal ook Max Blijdesteijn voor het vertrouwen.

En toen was het alweer vrijdag 16 december. Met nog twee weken te gaan, was het tijd om de Duster over te dragen aan Ted, Valentin en Rogier. De voetbal vrienden van Jos vonden het altijd al een gaaf idee om met de auto richting de Noordkaap te rijden en laten wij nou net een auto hebben, die die kant op moest.

De heren vertrokken zaterdag in alle vroegte richting de haven van Kiel in Duitsland, om vanaf daar per ferry de oversteek te maken richting Noorwegen. Na 3000km rijden in vijf dagen tijd en met een tussenstop in het Ijshotel, kwamen de herenveilig en wel aan op de Noordkaap. Daar staat de Duster nu te wachten tot wij hem op 1 januari gaan aantrappen richting het zuiden.

Ondertussen zijn wij in de laatste stadium van onze voorbereiden voor vertrek. Het wachten is nog op één visum. De ambassade van Congo Brazzaville in Brussel doet moeilijk. Zij zijn de laatste in rij van onze tien visum aanvragen en hebben ons eerste verzoek afgewezen. Tegenslagen horen erbij en we hebben inmiddels een redelijke plaat voor ons hoofd gekregen met een behoorlijk dikke olifantenhuid. Daarom hebben we, nu met wat extra informatie, gewoon een tweede verzoek ingediend. Daarop reageerden ze in het begin wat narrig bij de ambassade, maar na uitleg van onze missie, hebben ze ons verzoek nu neergelegd in het land zelf. Daar wordt ons verzoek beoordeeld. Omdat we niet op één paard willen gokken, hebben we ook de hulp ingeschakeld van het CIBT. Dit is een instantie die helpt bij het aanvragen van visa. Het CIBT heeft onze paspoorten naar de ambassade van Parijs gestuurd, om het ook via hen te proberen. Nu is het wachten op hopelijk goed nieuws. Anders hebben we nog altijd een plan C, D en E. Gaat dus uiteindelijk wel goedkomen

Wij zullen op 29 december vertrekken van Schiphol en na vier vluchten op 30 december aankomen in het donkere Noordkaap. We keep you posted.

 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.