Ons eerste project op de route: Hazenlip operaties in Guatemala

Vandaag willen we jullie graag het eerste project op onze PanAmerica route nader toelichten.

Veel kinderen in Guatemala worden met een hazenlip (ook wel ‘schisis’ of ‘open gehemelte’ genoemd) geboren. Deze aangeboren afwijking komt wereldwijd voor, zo ook in Nederland (1:1500 kinderen). De incidentie in Guatemala is groter, maar exacte cijfers hierover ontbreken. In Nederland hebben we het geluk dat baby’s met een hazenlip vooral in hun eerste levensjaar hiervoor enkele operaties ondergaan. Helaas ontbreekt het in Guatemala aan de financiële middelen en kinderen met hazenlippen niet in openbare ziekenhuizen behandeld worden. Voor baby’s met een hazenlip is borstvoeding in vele gevallen niet mogelijk doordat de opening in de mond, het creëren van een vacuüm en dus de mogelijkheid om te drinken, onmogelijk maakt. Dit heeft als direct gevolg dat 98% van de kinderen geboren met een hazenlip lijdt aan ondervoeding, wat ze vatbaarder maakt voor ziektes en infecties. En in het ergste geval zelfs overlijden, omdat zij onvoldoende borstvoeding binnen krijgen.

Wij hebben daarom, in samenwerking met Tess Unlimited, een project gerealiseerd voor deze kinderen. Tess Unlimited is al sinds 2008 actief in Guatemala en zet zich in voor kinderen met een hazenlip, waarbij deze kinderen een operatie krijgen door een internationaal multidisciplinair team van chirurgen, verpleegkundigen, logopedisten en psychologen.

Stichting Care4More wil tien van deze hazenlip operaties bekostigen, met hulp van uw donaties en giften. Eén enkele operatie kost €450. Dit is operatie, inclusief alle materialen en het bijbehorende melkproject. De totale kosten voor dit project zullen €4500 zijn.

Helpt u ons mee dit project te realiseren, waarbij wij tien kinderen een betere toekomst kunnen bieden. Elke donatie is meer dan welkom! Voor meer informatie, kijk dan snel bij het project!

Alvast fijne kerstdagen toegewenst voor iedereen

Tot slot willen wij jullie alvast hele fijne kerst met jullie familie, vrienden en geliefden toewensen!

Groet van Team Care4More

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.