Ons tweede project: de bouw van een tuinkas en schoolmoestuin

Vandaag willen we graag het tweede project onder de aandacht brengen. Ditmaal een ander project en een ander land, namelijk Peru

Peru kent bijna iedereen van de vroegere Inca’s en Machu Picchu, maar ook van het Andesgebergte. Hoog in de Andes bevinden zich dorpen waar een gebrek aan schoon drinkwater, goede gezondheidsvoorzieningen en gevarieerd voedsel is. Het gevolg hiervan is dat kinderen chronisch ondervoed zijn doordat bij een gebrek aan gevarieerd voedingspatroon een tekort en ijzer en ondergewicht ontstaat. Ruim 30% van de kinderen onder de vijf jaar zijn chronis ondervoed.

Daarom heeft Care4More, in samenwerking met stichting Por Eso!, een prachtig project opgesteld.

Afbeeldingsresultaat voor stichting por eso png

Stichting Por Eso! zet zich sinds 2007 in om schoolmoestuinen te bouwen zodat schoolgaande kinderen gezond kunnen eten. Dit doen ze zowel thuis als op school. Ze bouwen tuinkassen,  eetzalen op school en verbeteren de woningen van de families. Ondertussen werken ze al op ruim 25 scholen en 13 dorpen hoog in de Peruaanse Andes.

Stichting Care4More wil een tuinkas en schoolmoestuin bouwen, met hulp van uw donaties en giften, waardoor straks minimaal 100 kinderen gezond en gevarieerd eten hebben. De totale kosten voor dit project zullen €2335 zijn. 

Helpt u ons mee dit project te realiseren, waarbij wij minimaal 100 kinderen een betere toekomst kunnen bieden. Elke donatie is meer dan welkom! Voor meer informatie en over hoe te doneren. Kijk dan bij het project

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.