Opvangtehuis voor meisjes – Burkina Faso

Zoals eerder genoemd in ons vorige nieuwsbericht over Burkina Faso, Schoolgaande kinderen , is het één van de armste landen ter wereld. Om precies te zijn het vijf na armste land ter wereld.  Bij veel van de eerste levensbehoeften, zoals eten en onderdak, is er vaak een tekort.

Onderdak is hierbij ook geen zekerheid. Zeker niet als er kinderen gevlucht zijn uit hun thuissituatie. Veel meisjes die vluchten uit hun thuissituatie, doen dit vanwege gedwongen huwelijken. In de stad Kaya is hierom een opvangtehuis voor meisjes opgericht, die deze meisjes een veilig onderdak en opleiding biedt.

Daarom heeft Care4More, in samenwerking met Stichting Kinderhulp Burkina Faso, een prachtig project opgesteld. Meisjes die in het opvangtehuis wonen, wordt een opleiding aangeboden, zoals breien, weven of naaien. Hiervoor zijn enkele ateliers in het opvangtehuis.

Stichting Care4More wil daarom de kosten voor twee ateliers bekostigen. Eén atelier kost €500. De totale kosten voor twee ateliers bedragen €1000.

Helpt u ons mee dit project te realiseren, waarbij de meisjes uit het opvangtehuis een betere toekomst kunnen bieden. Elke donatie is meer dan welkom!

Voor meer informatie en over hoe te doneren, kijk bij het project Opvangtehuis voor meisjes.

 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.