Salora voorziet Mission Cape2Cape van action camera’s

Mission Cape2Cape zal dankzij Salora van minuut tot minuut op video worden vastgelegd. 220px-Salora_logo_1995Het consumenten elektronica merk dat onder meer bekend is van producten als televisies, portable DVD-spelers, tablets en action cams leverde maar liefst 14 action camera’s, waaronder 3 stuks 360 graden cams aan het team van Mission Cape2Cape.

Robbert Albers (Directeur) was vanaf het eerste moment erg enthousiast, toen hij hoorde over de plannen van Mission Cape2Cape en wilde graag een steentje bijdragen. Het zijn er genoeg om tijdens de reis alles vast te leggen. Van alle chaos die er buiten de auto gebeurd, tot uiteraard de volledige rust en kalmte binnen in onze Duster.

Het team ging afgelopen weekend direct aan de slag met het inbouwen van de camera’s. Dat begon met het bepalen van de juiste posities en uiteraard te zorgen dat er zoveel mogelijk te zien is en dat het zo min mogelijk van je zicht naar buiten afneemt. Een aantal camera’s hebben een vaste positie en ook een behoorlijk aantal zullen wisselen van locatie. De camera’s die op een vaste locatie staan, hebben we direct voorzien van de mogelijkheid om ze aan te sluiten op continue stroom, zodat deze nooit zonder power komen.

Daarnaast was het meteen een goede mogelijkheid om alvast aan de kou van de Noordkaap te wennen. De temperatuurmeter wees rond het vriespunt aan, terwijl er buiten hard gewerkt werd aan het inbouwen van de camera’s. Mutsen, handschoenen en sjaals kwamen tevoorschijn, terwijl de camera’s stuk voor stuk in  de auto werden geplaatst. Om wisselbeurt werd er ook even gebruik gemaakt van de terrasverwarmer om de handen even op te warmen, voordat er weer verder gegaan werd. Een ding is zeker: na deze middag was het team alvast langzaam gewend geraakt aan de kou, die ons straks te wachten staat.

Het was een gezellig middagje knutselen met het team en het is echt gaaf om te zien dat de auto steeds meer in vorm begint te raken voor de lange reis die hem te wachten staat. Half december zal de auto richting de Noordkaap gaan. Het team zal zelf op 29 december vliegen richting Noorwegen. Het komt allemaal steeds dichterbij. Still lots of work to do.

#49daystogo

 

 

 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.