Schoolgaande kinderen in Burkina Faso

Burkina Faso is een van de armste landen ter wereld. Het staat op de Human Development Index op de vijf na laatste plaats,(183/188) Deze lijst is door de Verenigde Naties opgesteld en meet voornamelijk armoede, analfabetisme, onderwijs en de levensverwachting. Ter vergelijking: Nederland staat op de vijf na hoogste plaats(5/188).

Onderwijs is daarom ook lang niet vanzelfsprekend in Burkina Faso. Veel ouders kunnen het zich niet financieel veroorloven om na het basisonderwijs hun kind naar het vervolgonderwijs te sturen. Veel kinderen gaan na het basisonderwijs werken in de goudmijnen, waar ze slecht voor betaald worden. Daarnaast is het werk zeer ongezond en levensgevaarlijk. Kinderen werken soms tot een diepte van 40 meter onder de grond, met alleen een zaklamp om hun hoofd. De conditie van de mijnen en gangen zijn ook slecht, waardoor het gevaar op instorten ook zeer groot is.

Daarom heeft Care4More, in samenwerking met Stichting Kinderhulp Burkina Faso, een prachtig project opgesteld. De stichting heeft sinds enkele jaren een eigen lyceum gebouwd in het dorpje Namsigui, waar de kinderen vervolgonderwijs kunnen volgen. Dit vervolgonderwijs helpt hun aan een diploma, en nog belangrijker, een hoop op een betere arbeidsmarkt en toekomst!

Stichting Care4More wil daarom de kosten voor de schoolgaande kinderen bekostigen. Eén schoolgaand kind per jaar kost €130. Wij willen hiermee zestien kinderen gedurende 1 jaar hun opleiding kunnen garanderen, wat neerkomt op een totaalbedrag van €2080.

Helpt u ons mee dit project te realiseren, waarbij wij zestien kinderen een betere toekomst kunnen bieden. Elke donatie is meer dan welkom!

Voor meer informatie en over hoe te doneren, kijk bij het project Schoolgaande kinderen

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.