Team Mission Cape2Cape ondergaat vuurdoop offroad rijden

De start van Mission Cape2Cape komt langzaam dichterbij! Dus was het de hoogste tijd om de Duster ten proeve te brengen aan een combinatie van zand en water, oftewel…. MODDER!!!!

Op uitnodiging van 4WD Magazine kregen de teamleden van ‘Mission Cape2Cape’ Jos, Hugo en Michael een geheel verzorgde cursus off-road rijden.

Op het off-road terrein van Oss werd het team ontvangen door instructeurs Marc, Paul en Sander van Zijl van 4WD Magazine. Na de koffie met andere gepassioneerde 4×4 eigenaren kon de cursus beginnen. De ochtend stond in het teken van theorie. Welke knoppen in de auto kon je waarvoor gebruiken, maar vooral ook wanneer gebruik je ze wel en wanneer niet. Erg interessant, maar ondertussen stond de motor van de Dacia wel behoorlijk af te koelen en was het tijd om alle theorie snel in de praktijk te brengen.

We verlieten de theoriezaal. Ruilden onze sneakers in voor schoenen die vies mochten worden, jasje aan en gaan met die banaan. Buiten stonden stonden alle 4×4 auto’s netjes opgelijnd te wachten om vies te worden gemaakt. Het viel hierbij direct op dat onze Dacia Duster ‘het kleine broertje’ was vergeleken met de andere auto’s die er stonden. Maar dit liet ons niet uit het veld staan. Het kwam erop neer hoe zijn performance zou zijn op het, ondertussen behoorlijk verregende parcours. Ook onze mede cursus genoten waren erg nieuwsgierig naar het rijgedrag van de Duster. Over de looks waren ze in ieder geval erg enthousiast.

Nou, wij kunnen u vertellen dat onze Dacia met vlag en wimpel de test gehaald heeft! Reden wij in het begin nog wat onwennig en voorzichtig over het parcours, dit veranderde in de loop van de dag naar 3 bestuurders die met vertrouwen het ruige parcours bestormden en met een glimlach elke test volbrachten. Hierbij konden zelfs de, soms erbarmelijke, weersomstandigheden geen verandering in brengen.

De eerste test is dus met vlag en wimpel doorstaan en wij kijken dan ook vol vertrouwen tegemoet naar onze ‘Mission Cape2Cape’ met onze Dacia.

4WD Magazine: de naam zegt het natuurlijk al. Een Magazine die gespitst is op alle auto’s met een 4×4 uitrusting. En laat onze Dacia dit nu ook net hebben! De teamleaden van Care4More zullen gedurende de voorbereidingen en tijdens de reis verslag doen van de avonturen van ‘Mission Cape2Cape’  op zowel de website als in het maandblad van 4WD Magazine.

Wij willen 4WD magazine en in het bijzonder Sander, Marc en Paul hartelijk bedanken voor deze mooie dag en kijken uit naar onze verdere samenwerking.

Dacia Duster (4) Dacia Duster (9) Dacia Duster (31)Dacia Duster (2)Dacia Duster (49)

 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.