Techniekcursus bij Dealer Oving

Over 62 dagen is het al zover. Dan beginnen starten we met Mission Cape2Cape. Wanneer je vertrekt vanaf de Noordkaap en dan vervolgens in amper 6 weken ruim 20.000km aflegt, is het ook verstandig om te weten hoe je auto nou eigenlijk in elkaar steekt. De auto starten, inparkeren en rijden weten we allemaal wel hoe te doen, maar wat nu als het eens anders loopt. Vandaar dat we alle drie vol goede moed richting Hattem reden, om onze prachtige Duster ook eens van de binnenkant en onderkant te bekijken in plaats van alleen het mooie uiterlijk. Eenmaal bij Dacia Dealer Oving in Hattem aangekomen, werden we door het team van Bert Oving  weer hartelijk ontvangen.

Na een kop koffie was het tijd voor het echte werk: het leren kennen van onze Dacia Duster! Bert Ijzerman, hoofdmonteur bij Oving, zou ons bekend maken met alle ins en outs van de wagen. Bert, die in hoogsteigen persoon onze Dacia eerder dit jaar geheel verbouwd heeft, waardoor wij nu achterin een werkplek hebben en ruimte om voldoende op te slaan en mee te kunnen nemen. Nog maar nauwelijks hersteld van een knieoperatie, stond hij ons alweer breed lachend te woord en zou ons persoonlijk de auto leren kennen.

We kunnen jullie vertellen: mocht je een vraag hebben over een auto, ‘ga naar Bert’.  Wat een wandelende encyclopedie is die man! We begonnen onder de brug, met een kopje koffie nog in de hand door sommigen, en zagen de auto voor het eerst van deze zijde. Naast het feit dat ons opviel hoe schoon hij eigenlijk nog was, na alle 4WD avonturen in Oss, viel ons ook het stevige chassis op. Alles netjes weggewerkt en wat niet weggewerkt was, kon ook niet kapot leerden we van Bert. De bodemplaat ter bescherming, de remschijven in twee aparte delen en de dikte tussen de schijven. “Mocht je nu een hoog jankend geluid horen, als een krijtje over een schoolbord, kijk dan meteen naar je remschijven. Het kan zo zijn dat er een steen tussen gekomen is” aldus Bert. Dit soort mooie treffende voorbeelden vergeet je niet snel, want menigeen herkent dat geluid wel. Kortom: Bert gaf ons een snelcursus EHBO bij autopech. Gaandeweg werd onze lijst voor de ‘EHBO koffer’ ook steeds uitgebreider. Nadat de hele onderkant onderdeel voor onderdeel was doorgenomen, werd het tijd voor de machinekamer van het schip: de motor! Luchtinlaat, luchtfilter, type koelvloeistof, zekeringen, alles kwam aan bod. “Maar” zei Bert “deze auto is helemaal nieuw en zolang je geen gekke dingen ermee doet, gebeurt er helemaal niets mee”. Kortom: onze Dacia kan wel tegen een stootje. Na nog een laatste check, waarbij meteen even de koelvloeistof werd bijgevuld en de accu nog eens nagemeten, werd de klep gesloten en mocht onze Dacia van de brug af: met vlag en wimpel geslaagd. Aan de auto zal het dus straks niet liggen, als wij onze ‘mission Cape2Cape’ zullen voltooien.

Met een gerust hart en goedgekeurde Dacia verlieten wij zodoende de vriendelijke mannen van Dacia Store Hattem weer. Deze dag was goed voor ons vertrouwen in de auto Wij willen Bert Oving, Bert Ijzerman en Eef Los bedanken voor de wederom geweldige service die zij ons geven. Een betere partner hadden wij ons niet kunnen wensen.  #62daystogo!

 

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.