Toelichting project ‘Fietsen voor een veilige fietsroute’

De afgelopen tijd zijn wij druk in gesprek geweest met samenwerkende stichtingen om enkele prachtige projecten op te zetten die wie met uw hulp van donaties en giften hopen te realiseren. In ons vorige nieuwsbericht hebben jullie al kunnen lezen dat doneren mogelijk is. De komende weken willen wij daarom elke keer kort een project belichten.

Vandaag ons eerste project: ‘Fietsen voor een veilige fietsroute – Colombia’

De laatste jaren is Colombia in toenemende mate bekend vanwege zijn toerisme onder de meeste Nederlanders en de populariteit van de Netflix serie ‘Narcos’.

Helaas kent Colombia naast de idyllische foto’s en filmpjes ook veel armoede. Kinderen leven in armoede en hebben lang niet altijd de kans op een goede toekomst, omdat simpelweg de ouders het geld hiervoor niet hebben. En als kinderen wel naar school gaan, is de schooluitval groot vanwege het gebrek aan vervoersmiddelen om zichzelf naar school te vervoeren. In andere gevallen moeten de kinderen grote afstanden per voet afleggen waardoor ze vermoeid op school aankomen.

Daarom heeft Care4More, in samenwerking met stichting Juconi, een prachtig project opgesteld. Stichting Juconi zet zich sinds 1995 in voor straat- en zwerfkinderen in de regio Palmira die zich in een hulpeloze situatie bevinden.  De “Juconi-aanpak” is een volledig programma waarbij lokale medewerkers de kinderen begeleiden om voor zich zelf te leren zorgen, zodat zij niet meer op de straat hoeven te zwerven of te leven.

Stichting Care4More wil ruim 42 fietsen doneren, met hulp van uw donaties en giften, waardoor straks elk jaar 42 kinderen naar school kunnen. Eén fiets kost €64. De totale kosten voor dit project zullen €2690 zijn.

Helpt u ons mee dit project te realiseren, waarbij wij jaarlijks 42 kinderen een betere toekomst kunnen bieden. Elke donatie is meer dan welkom! Voor meer informatie en over hoe te doneren. Kijk bij het project.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.