Traditionele muzieklessen in Bolivia, een toelichting van ons zevende project

Ons zevende project wat we graag met jullie delen, welke zich bevindt in Bolivia. Het laatste land waar wij onze projecten zullen realiseren voordat we onze reis hopen te eindigen in Ushuaia, Argentinië.

In Bolivia bevindt zich het plaatsje Potosi. De stad Potosi ligt op ruim vier kilometer hoogte . Veel gezinnen trekken hierheen om in de mijnbouw te gaan werken. Dit werk is zwaar, ongezond en gevaarlijk. Veel kinderen gaan, net als hun vader, werken in de mijnen. Het probleem echter is dat er geen geld en ruimte beschikbaar is om de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen te ondersteunen, laat staan voor muziekonderwijs: dit wordt niet door de overheid bekostigd.

Daarom heeft Care4More, in samenwerking met stichting Amigos de Potosi , een prachtig project opgesteld. Stichting Amigos de Potosi is een kleinschalige stichting die zich sinds 1994 inzet voor de positie van mijnwerkersgezinnen en voornamelijk de kinderen van mijnwerkersgezinnen te verbeteren. Zij realiseren kleine projecten op initiatief van en in samenwerking met de lokale bevolking, gecoördineerd door een lokale coördinator. 

Stichting Care4More wil traditionele muzieklessen sponsoren, met hulp van uw donaties en giften, waardoor straks minimaal 160 kinderen een jaar lang traditionele muzieklessen kunnen volgen en hun tradities in stand worden gehouden . De totale kosten voor dit project zullen €2940 zijn. 

Helpt u ons mee dit project te realiseren, waarbij wij minimaal 160 kinderen een betere toekomst kunnen bieden. Elke donatie is meer dan welkom!

Voor meer informatie en over hoe te doneren. Kijk dan snel bij het project!

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.