Veiligheid, Zorg, School & Welzijn in Zuid Afrika

Vorige week hebben wij in ons nieuwsbericht  ‘Leerfietsen Township Mitchells Plain’ al de enorme diversiteit van Zuid Afrika benoemd, van prachtige steden en natuurparken tot raciale ongelijkheid en enorme townships. Helaas is er ook veel sprake van armoede in Zuid Afrika, waar gezinnen niet aan ontkomen.

Malmesbury is een dorpje ongeveer 65 kilometer ten noorden van Kaapstad. Kinderen die hier opgroeien, hebben vanwege de armoede geen optimale thuissituatie. Ouders hebben geld tekort, waardoor alles opgaat aan de basisbehoeften zoals eten en drinken. Zelfs hier is niet altijd het geld voor. Daarnaast is er veel jeugd- en drugscriminaliteit, waardoor kinderen traumatische ervaringen hebben opgelopen.

Daarom heeft Care4More, in samenwerking met Kinderfonds MAMAS, een prachtig project opgesteld. Kinderfonds MAMAS ondersteunt al enkele jaren Elkana Childcare , een lokale stichting die de kinderen helpt op het gebied van veiligheid, zorg en welzijn.

Het project wat wij hebben opgesteld bestaat uit twee sub- projecten, namelijk:

  • ‘veiligheid en welzijn programma’ : 24 waterbestendige lakens en kussens.
  • ‘scholingsprogramma’ : Desktop computer, 30 schoolpakketten, 50 paar schoenen en kousen, 50 regenjassen en in totaal 24 schooltassen.

Stichting Care4More wil daarom de kosten voor het ‘Veiligheid en welzijn programma’  en ‘scholingsprogramma’ bekostigen. De kosten van deze twee programma’s bedragen in totaal €4100.

Helpt u ons mee dit project te realiseren, waarbij wij de kinderen in Malmesbury een betere toekomst kunnen bieden. Elke donatie is meer dan welkom!

Voor meer informatie en over hoe te doneren, kijk bij het project Veiligheid, Zorg, School & Welzijn – Zuid Afrika

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.