Opvangtehuis voor meisjes – Burkina Faso

[give_form id=”1153″]

Februari 2017:

Project behaald! Dankzij uw hulp en donaties zijn wij blij te kunnen vermelden dat dit project zijn streefbedrag heeft behaald en wij een breimachine hebben gesponsord, waar elk jaar ruim vier meisjes les mee kunnen krijgen. Daarnaast hebben wij vijf naaimachines gesponsord, waarbij elk jaar ruim tien meisjes les kunnen krijgen. Een uitgebreide verslaglegging over dit indrukwekkende bezoek aan het opvangtehuis kunt u hier lezen. Namens alle meisjes willen wij u nogmaals hartelijk bedanken.

IMG_5064

Over het project:Waar Ligt Burkina Faso

De armoede in Burkina Faso is groot. Veel gezinnen leven op de grens tussen leven en overleven. De immense droogte van het land met name in het noordelijke gedeelte maakt het bijna onmogelijk een gezond bestaan op te bouwen. Er is een doorlopend tekort aan water, voedsel, medicijnen, onderdak, alles wat met de eerste levensbehoeften te maken heeft.

Vooral kinderen worden vaak de dupe van deze onmogelijke leefomstandigheden.

Hoewel het wettelijk verboden is  komen in Burkina Faso gedwongen huwelijken nog steeds veelvuldig voor.  Om meisjes die gevlucht zijn voor een gedwongen huwelijk een veilig onderdak te kunnen bieden bestaat er in de stad Kaya een opvanghuis. Dit opvanghuis wordt gerund door nonnen. Op het moment verblijven hier circa 60 meisjes. Deze meisjes wordt een opleiding aangeboden om te leren breien, weven of naaien. Helaas zijn de ateliers momenteel wegens gebrek aan geld gesloten en stagneren de opleidingen.

IMG_0130

 

 

 

Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerking met stichting Kinderhulp Burkina Faso

De stichting Kinderhulp Burkina Faso stelt zich tot doel om voor de kinderen in Burkina Faso een betere toekomst te realiseren. De stichting is al bijna 20 jaar actief in de regio Kaya. De filosofie van de stichting is dat de toekomst van het kind begint bij het aanbieden van onderwijs in de directe woonomgeving van het kind. De stichting doet er alles aan om dit voor zowel het gezin als ook voor het kind te realiseren o.a. door het betalen van schoolgeld, het realiseren van de bouw/renovatie van scholen, het werken aan een gezonde leefomgeving voor het kind door ouders te ondersteunen op velerlei gebieden.

Wil je meer informatie over stichting Kinderhulp Burkina Faso, kijk dan op hun website

Stichting Kinderhulp Burkina Faso