Bouw van een keuken – Peru

Doelstelling project:

€ 1880,00

Met behulp van uw steun en donaties willen wij in totaal €2500 inzamelen waarmee wij straks ruim jaarlijks ruim 50 kinderen kunnen helpen bij de bouw van een keuken. Wij willen u namens alle kinderen alvast hartelijk danken voor uw hulp!

Hoe te doneren:

  • Vul uw naam en e-mail adres in
  • Kies onder ‘project’ het betreffende project waar u aan wilt doneren
  • Vul onder ‘bedrag’ het gewenste bedrag in
  • Klik op ‘Doneren’

Bedrag


waar ligt Peru

Over het project:

Veel mensen in Zuid Amerika leven in armoede. Hierdoor is het voor ouders lastig om goed voor hun kinderen te zorgen en kunnen kinderen niet altijd onderwijs volgen. Het is belangrijk de cirkel te doorbreken: zonder geld kunnen mensen in Zuid-Amerika hun kinderen niet goed verzorgen. Deze kinderen moeten meewerken om geld te verdienen en  hebben geen tijd en geld voor school. Vanwege slechte verzorging zijn ze vaak te zwak om goed te leren. En zonder onderwijs zal het deze kinderen net zo vergaan als hun ouders. Ze hebben dus een steuntje in de rug nodig.

In het dorpje Huarqa is een basisschool waar de lokale gemeenschap naar school gaat. Soms moeten de kinderen tot wel een uur lopen tot zij bij school zijn. Helaas ontbreekt het hier aan veel basisvoorzieningen, zoals onder andere een normale keuken. Momenteel is hiervoor alleen een provisorische keuken waar gekookt wordt met hout en er geen afvoer aanwezig is. Dit leidt tot zeer onhygiënische omstandigheden wat voor de gezondheid van de kinderen funest is. Hierbij kun je denken aan alle roet die vrijkomt bij het koken en schadelijk is voor onder andere de longen van de kinderen en hun leraren. Daarnaast is er ook geen meubilair beschikbaar in de keuken waardoor de kinderen genoodzaakt zijn om op de grond te eten.

Wij willen met de bouw van een keuken ervoor zorgen dat er voor de kinderen en leraren een plek is waar zij rustig, veilig en op een schone manier van hun lunch kunnen genieten en zij ook daadwerkelijk tot rust komen gedurende hun pauze. Tevens zal de bouw van een nieuwe keuken zorgen voor schonere en hygiënischer omstandigheden wat de gezondheid van de kinderen ten goede zal komen.

PHOTO-6

logo YuYaYu

Samenwerking met Stichting YuYaYu

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij een samenwerking hebben gevonden met Stichting YuYaYu. Stichting YuYaYu is in 2009 opgericht door Margreth de Werk. YuYaYu betekent in het Quechua ‘leren/herinneren’, dit is de taal van de Inca’s. Haar visie is dat kinderen recht hebben op een fijne jeugd en goed onderwijs, zodat ze later goed voor zichzelf en anderen kunnen zorgen.

YuYaYu richt zich op kleinschalige projecten in Peru en steunt onder andere daarbij ook al 10 jaar de kinderopvang Wawacha in Cusco. Daarnaast zijn zij transparant. Dankzij de directe contacten komt elke cent ten goede aan de projecten.

Wil je meer weten over stichting YuYaYu, kijk dan op hun website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.