Bouw van tuinkas en schoolmoestuin – Peru

Doelstelling project:

€ 2205,00

Met behulp van uw steun en donaties willen wij in totaal €2335 inzamelen waarmee wij straks ruim 100 kinderen kunnen helpen met de bouw van een tuinkas en schoolmoestuin voor een gevarieerde en gezonde voeding. Wij willen u namens alle kinderen alvast hartelijk danken voor uw hulp!

Hoe te doneren:

  • Vul uw naam en e-mail adres in
  • Kies onder ‘project’ het betreffende project waar u aan wilt doneren
  • Vul onder ‘bedrag’ het gewenste bedrag in
  • Klik op ‘Doneren’

Bedrag

waar ligt Peru

Over het project:

De dorpen hoog in de Andes waar Por Eso! zich voor inzet worden aangemerkt als extreem arm. Er is een gebrek aan schoon drinkwater, aan goede gezondheidsvoorzieningen en aan gevarieerd en gezond eten. Eén op de vijf kinderen is chronisch ondervoed (ijzergebrek en ondergewicht). Zonder onze hulp is de aardappel het enige gewas dat wordt verbouwd op de onvruchtbare grond en onder de zware klimatologische omstandigheden. Met de aanleg van schoolmoestuinen en tuinkassen zorgen we samen met de dorpelingen voor verse groenten en granen in gebieden waar nauwelijks iets wil groeien.

Wij willen met de bouw van een tuinkas en schoolmoestuin zorgen voor een gevarieerd en gezond dieet voor de kinderen. Daarnaast willen we bereiken dat er straks moestuinlessen op het schoolrooster staan, de moeders minimaal 3x per week een gezonde lunch met producten ui de moestuin op school koken en de kinderen in een eetzaal met borden en bestek eten. Het blijkt, uit de eerder gerealiseerde tuinkassen en moestuinen het aantal kinderen met ijzergebrek significant gedaald is.

Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat de werkwijze van Por Eso! gebaseerd is op belonen: de dorpelingen en scholen leiden hun eigen ontwikkeling (eigenaarschap). Bijvoorbeeld: pas als de moestuinlessen op orde zijn, helpen zij met het bouwen van een eetzaal.

Samenwerking met stichting Por Eso!

logo

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij een samenwerking hebben gevonden met Stichting Por Eso!

Stichting Por Eso! is in 2007 in Guatemala opgericht. Nadat de schoolmoestuin in Guatemala zonder hen verder kon, zijn zij in Peru in 2009 van start gegaan. Zij hebben als belangrijkste resultaat dat anno 2019  meer dan  1200 families en schoolgaande kinderen gezond kunnen eten en dit blijven doen.  Zij leggen op school en thuis moestuinen aan, bouwen tuinkassen,  eetzalen op school en verbeteren de woningen van de families. Zij werken op ruim 25 scholen en in 13 dorpen hoog in de Peruaanse Andes. Daarnaast huren zij professionals  in voor specifieke werkzaamheden. Een arts om de gezondheidscampagnes te superviseren,  een pedagoog voor het scholenprogramma en  een professional in non-profit management die de analyse van het Monitoren en de Evaluaties voor haar rekening neemt. Daarnaast werken zij nauw samen met de overheden. De docenten van de school krijgen 3x per jaar een workshop om hen te helpen het moestuinenprogramma door het rooster te weven. Deze workshops geven zij samen met het Ministerie van Onderwijs.

Wil je meer weten over stichting Por Eso!, kijk dan op hun website.

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.