Aanschaf van fysiomaterialen – Nicaragua

Doelstelling project

€ 5800,00

Met behulp van uw steun en donaties willen wij in totaal €6000 inzamelen waarmee wij straks 59 kinderen kunnen helpen door de aanschaf van verschillende soorten fysiomaterialen. Wij willen u namens alle kinderen alvast hartelijk danken voor uw hulp!

Hoe te doneren:

  • Vul uw naam en e-mail adres in
  • Kies onder ‘project’ het betreffende project waar u aan wilt doneren
  • Vul onder ‘bedrag’ het gewenste bedrag in
  • Klik op ‘Doneren’

Bedrag

Over het project

Wereldwijd groeien kinderen op met een beperking. Kinderen met mogelijkheden, maar ook vaak kinderen die ondersteuning en/of hulp nodig hebben. Hulp die helaas niet overal en voor iedereen mogelijk is, ondanks dat zij dit hard nodig hebben, zo ook in Nicaragua. Daarom is hier enkele jaren geleden het Samaritaanse programma gestart. In dit programma worden kinderen met neurologische problemen, zoals het syndroom van Down, hersenverlamming, cognitieve vertragingen en kinderen met bewegingsproblemen begeleid om hun autonomie te vergroten. De kinderen krijgen onder andere ergotherapie en medische zorg, Ook de familie van de kinderen worden hierin begeleid en krijgen de vaardigheden aangeleerd om hun kinderen te ondersteunen.

De afgelopen jaren heeft het programma zich flink ontwikkeld en is het nu actief in zowel Ometepe als Jinotepe. De kinderen hebben ontzettend veel aan de therapiesessie die vanuit het Samaritaans programma gegeven worden. De laatste jaren wordt gemerkt dat er steeds meer gezinnen in de omliggende gemeenschappen zijn die deze therapiesessies kunnen gebruiken. Momenteel wordt al een gebouw aangepast om het aantal kinderen te kunnen helpen. Echter ontbreekt het nog aan noodzakelijke materialen en fysiomiddelen om deze kinderen te kunnen helpen.

Door middel van uw donaties willen wij verschillende noodzakelijke fysiomaterialen voor het Samaritaanse programma aanschaffen. Dit zodat de kinderen hier hun therapiesessies kunnen volgen.

Samenwerking met stichting WereldOuders

wo-logo-znd-nl-1000px

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij een samenwerking hebben gevonden met stichting WereldOuders.

Stichting WereldOuders werft sinds 1991 actief fondsen voor de internationale hulporganisatie Nuestros Pequeños Hermanos (NPH). NPH is opgericht in 1954 en biedt structurele steun aan kwetsbare kinderen en families in Bolivia, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Haïti, Honduras, Nicaragua, Peru en Mexico.

Stichting WereldOuders gelooft in de kracht van familie. Ieder kind verdient aandacht en onvoorwaardelijke liefde. Daarom bieden zij kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika een stabiele en warme thuisbasis, zodat ze kans hebben op een betere toekomst. Vanuit de veiligheid van een familie krijgen kinderen individuele aandacht en steun op het gebied van medische zorg, onderwijs en zelfredzaamheid.

Wil je meer weten over stichting WereldOuders, kijk dan op hun website.