Bouw van toiletten – Peru

Doelstelling project:

€ 940,00

Met behulp van uw steun en donaties willen wij in totaal €1000 inzamelen waarmee wij straks ruim jaarlijks ruim 50 kinderen kunnen helpen bij de bouw van toiletten. Wij willen u namens alle kinderen alvast hartelijk danken voor uw hulp!

Hoe te doneren:

  • Vul uw naam en e-mail adres in
  • Kies onder ‘project’ het betreffende project waar u aan wilt doneren
  • Vul onder ‘bedrag’ het gewenste bedrag in
  • Klik op ‘Doneren’

Bedrag


Over het project:waar ligt Peru

Veel mensen in Zuid Amerika leven in armoede. Hierdoor is het voor ouders lastig om goed voor hun kinderen te zorgen en kunnen kinderen niet altijd onderwijs volgen. Het is belangrijk de cirkel te doorbreken: zonder geld kunnen mensen in Zuid-Amerika hun kinderen niet goed verzorgen. Deze kinderen moeten meewerken om geld te verdienen en  hebben geen tijd en geld voor school. Vanwege slechte verzorging zijn ze vaak te zwak om goed te leren. En zonder onderwijs zal het deze kinderen net zo vergaan als hun ouders. Ze hebben dus een steuntje in de rug nodig.

In het dorpje Huarqa is een basisschool waar de lokale gemeenschap naar school gaat. Helaas ontbreekt het hier aan veel basisvoorzieningen, zoals onder andere een normaal toilet. Momenteel is hiervoor alleen een gat in de grond waar alle kinderen en leraren naar de toilet gaan. Dit leidt tot zeer onhygiënische omstandigheden wat voor de gezondheid van de kinderen funest is.

Wij willen met de bouw van toiletten ervoor zorgen dat er voor de kinderen en leraren een mogelijkheid is om naar de toilet te gaan en er sprake is van een schone en veilige plek voor de kinderen. Daarnaast zal het de hygiëne op en rondom de school verbeteren wat de gezondheid van de kinderen ten goede komt.

PHOTO-2019-08-07-19-44-33 PHOTO-2019-08-07-19-44-34

 


Samenwerking met Stichting YuYaYulogo YuYaYu

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij een samenwerking hebben gevonden met Stichting YuYaYu.

Stichting YuYaYu is in 2009 opgericht door Margreth de Werk. YuYaYu betekent in het Quechua ‘leren/herinneren’, dit is de taal van de Inca’s. Haar visie is dat kinderen recht hebben op een fijne jeugd en goed onderwijs, zodat ze later goed voor zichzelf en anderen kunnen zorgen.

YuYaYu richt zich op kleinschalige projecten in Peru en steunt onder andere daarbij ook al 10 jaar de kinderopvang Wawacha in Cusco. Daarnaast zijn zij transparant. Dankzij de directe contacten komt elke cent ten goede aan de projecten.

 Wil je meer weten over stichting YuYaYu, kijk dan op hun website.