Fietsen voor een veilige fietsroute – Colombia (Palmira)

Doelstelling project:

€ 2330,00

Met behulp van uw steun en donaties willen wij in totaal €2690 inzamelen waarmee wij straks jaarlijks ruim 42 kinderen kunnen helpen door in totaal 42 fietsen aan te schaffen. Wij willen u namens alle kinderen alvast hartelijk danken voor uw hulp!

Hoe te doneren:

  • Vul uw naam en e-mail adres in
  • Kies onder ‘project’ het betreffende project waar u aan wilt doneren
  • Vul onder ‘bedrag’ het gewenste bedrag in
  • Klik op ‘Doneren’

Bedrag


Over het project:Waar ligt Colombia

Veel kinderen in de regio van Palmira leven in armoede en hebben hierdoor weinig kansen. Naar school. De kinderen in de tehuizen van Juconi hebben geen eigen vervoersmiddel en zijn daardoor afhankelijk van anderen, zoals bijvoorbeeld hun ouders die echter in de knel komen met hun werk. Sommige ouders hebben een eigen vervoersmiddel, en brengen hun kinderen daarop naar school. Dit gaat echter vaak op onveilige manieren, omdat de fietsen geen bagagerek of kinderzitjes hebben. Kinderen zitten voorop de stang, wat het zicht bemoeilijkt en voor gevaarlijke situaties kan zorgenEr is geen geld voor openbaar vervoer, of om een eigen vervoersmiddel te kopen. Door het gebrek aan vervoersmiddelen komen de kinderen niet, niet op tijd of vermoeid aan op school. Kinderen kunnen hierdoor niet goed meekomen op school, en hebben een lager schoolniveau. In het ergste geval leidt dit tot schooluitval en herhaalt de vicieuze cirkel van armoede zich. Het gevaar bestaat daarnaast dat kinderen veelal op straat hun heil zoeken, waar veel vrijheid lonkt maar evenveel gevaar schuilt. 70% snuift bijvoorbeeld lijm om de honger te stillen en tijdelijk aan de realiteit te ontsnappen.

Wij willen de kinderen en jongeren aanmoedigen en motiveren om elke dag naar school te gaan en uiteindelijk hun diploma te behalen en zo als volwaardig lid mee te kunnen doen in de maatschappij. Door middel van uw donaties willen wij in totaal 42 fietsen aanschaffen, waarvan 20 middelgrote en 22 grote fietsen. In Palmira zijn er meerdere fietsroutes die ervoor zorgen dat de kinderen en jongeren zich veilig door de straten kunnen bewegen. Tevens is de fiets een milieuvriendelijk vervoersmiddel en draagt het bij aan de gezondheid van de kinderen en jongeren.

Project fietsen (2)

Project fietsen (4)Corjuconi-tehuis


Samenwerking met stichting Juconi Nederland

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij een samenwerking hebben gevonden met stichting Juconi Nederland!

Stichting Juconi Nederland is in 1995 opgericht om structureel hulp te bieden aan straat- en zwerfkinderen in Latijns-Amerika. De naam Juconi staat voor ‘Junto con los niños’, ofwel: ‘Samen met de kinderen’. Juconi Nederland richt zich met name op Colombia in de regio Palmira Valle, maar ondersteunt ook projecten in Ecuador en Mexico. Juconi financiert in Colombia het Corjuconi-tehuis, dat zich middenin een van de gevaarlijkste wijken van Palmira bevindt. De kinderen worden daar overdag liefdevol opgevangen en ontvangen daar voeding, onderwijs, recreatie en (medische) zorg, terwijl hun ouders aan het werk zijn.

De kinderen en families die steun ontvangen van Juconi, wonen vaak in een huurkazerne met meerdere gezinnen. De huur wordt er per dag betaald en dus is het gezin er nooit zeker van dat zij morgen nog een huis hebben. Van de kinderen wordt verwacht dat zij helpen met geld verdienen en dus kunnen zij overdag niet naar school. Juconi wil deze vicieuze cirkel doorbreken en hen helpen een eigen, goede toekomst op te bouwen. De “Juconi-aanpak” is een volledig programma waarbij lokale medewerkers de kinderen begeleiden om voor zich zelf te leren zorgen, zodat zij niet meer op de straat hoeven te zwerven of te leven. De ouders of verzorgers van het kind worden zoveel mogelijk betrokken bij de hulpverlening en krijgen ook scholing aangeboden.

 

Wil je meer weten over stichting Juconi, kijk dan op hun website.