Hazenlip operaties – Guatemala

Doelstelling project:

€ 4500,00

Met behulp van uw steun en donaties willen wij in totaal €4500 inzamelen waarmee wij straks ruim 10 kinderen kunnen helpen aan een melktraject en hieropvolgend een schisisoperatie. Wij willen u namens alle kinderen alvast hartelijk danken voor uw hulp!

Hoe te doneren:

  • Vul uw naam en e-mail adres in
  • Kies onder ‘project’ het betreffende project waar u aan wilt doneren
  • Vul onder ‘bedrag’ het gewenste bedrag in
  • Klik op ‘Doneren’

Bedrag

Over het project:


guatemala 3Duizenden kinderen die geboren worden met schisis (in Nederland beter bekend als een ‘hazenlip’ en/of ‘open gehemelte’) in Guatemala zijn afhankelijk van de zorg en toegang tot ziekenhuizen. Guatemala is echter een derdewereldland. De zorg die beschikbaar is in Guatemala is

hierdoor zeer beperkt en schisis wordt in openbare ziekenhuizen niet behandeld. Dit betekent dat kinderen die met schisis geboren worden dit voor de rest van hun leven zouden hebben. Het gevolg hiervan is dat het leven van deze kinderen heel zwaar is, uiteindelijk zelfs levensbedreigend omdat drinken vaak onmogelijk is. Dit heeft als direct gevolg dat 98% van de kinderen geboren met schisis lijdt aan ondervoeding, wat ze vatbaarder maakt voor ziektes en infecties. De kindersterfte onder deze groep is dan ook erg hoog. In latere fases van hun leven ontwikkelen ze vrijwel zeker spraakproblemen en veelal ook psychische problemen.

Wij willen lichamelijke en daarmee vaak ook emotionele en geestelijke genezing brengen door het aanbieden van concrete, kwalitatieve medische hulp.

Dit komt echter niet zomaar tot stand, hier gaat een zorgvuldige werkwijze aan vooraf en ook na de operatie krijgen de kinderen de meest optimale zorg. Zo worden de kinderen die in aanmerking komen voor een operatie, allereerst voorbereid middels een melkproject. Na de operatie krijgen de kinderen zowel therapie en leefregels van een logopedist en psycholoog. Als laatste volgt er ook nog een evaluatie waarbij het gehele multidisciplinaire team van Tess Unlimited de kinderen thuis op gaat zoeken.

Tess Unlimited foto

 

 

 

Tess Unlimited logo

 

 

 

 

 

Samenwerking met Tess Unlimited


Wij zijn trots te kunnen melden dat wij een samenwerking hebben gevonden met Tess Unlimited!

Stichting Tess Unlimited is een Nederlandse stichting gevestigd in Guatemala. De stichting is opgericht in 2008 door Tessa de Goede de Ordoñez. Tess Unlimited zet zich in voor kinderen geboren met schisis; een aangeboren afwijking waarbij de lip, en in veel gevallen ook het gehemelte, van de mond niet volledig zijn gesloten. In Nederland beter bekend als een ‘hazenlip’ en/of ‘open gehemelte’.

 Wil je meer weten over Tess Unlimited, kijk dan op hun website