Realisatie van een speelveld inclusief materialen en middelen – Ecuador

Doelstelling project:

€ 3100,00

Met behulp van uw steun en donaties willen wij in totaal €3000 inzamelen waarmee wij straks de kinderen van het weeshuis kunnen helpen bij de realisatie van een speelveld met bijbehorende materialen en middelen. Wij willen u namens alle kinderen alvast hartelijk danken voor uw hulp!

Hoe te doneren:

  • Vul uw naam en e-mail adres in
  • Kies onder ‘project’ het betreffende project waar u aan wilt doneren
  • Vul onder ‘bedrag’ het gewenste bedrag in
  • Klik op ‘Doneren’

Bedrag


Over het project:Waar ligt Ecuador

Een van de partnerprojecten van Local Dreamers is Centro Enríquez Gallo nabij de hoofdstad Quito, waar jongens tussen de 11 en 17 jaar oud verblijven. Dit weeshuis, waar zij sinds april 2019 mee samenwerken, vangt jongeren op die hun ouders verloren hebben of die door de overheid bij hun ouders zijn weggehaald omdat zij niet meer voor hun kinderen konden zorgen. Veel van deze jongeren hebben een vervelende ervaring meegemaakt door toedoen van hun ouders die zich verloren in drank, drugs of criminaliteit. Soms zien ze hun ouders nog wel, deze komen hen dan opzoeken in het centrum.

Een deel van de kinderen gaat ‘s ochtends naar school en een deel in de middag. Dit vindt plaats binnen de muren van het centrum. De jongens hebben niet de mogelijkheid om zonder begeleiding buiten het complex te komen. Hierdoor is verveling voor de kinderen een groot probleem. Sport en spel bieden uitkomst en hier is ook voldoende ruimte voor, maar het ontbreekt de vaste medewerkers aan middelen en kennis om hier gebruik van te kunnen maken.

De vrijwilligers en (sport-)stagiairs hebben de afgelopen maanden wekelijks verschillende sport- en spelactiviteiten georganiseerd voor de kinderen en dit werd ontzettend goed ontvangen. Het sluit bovendien goed aan op zowel de visie van Care4More en Local Dreamers: talentontwikkeling, onderwijs, sport, taal, creativiteit en communicatie inzetten om persoonlijke en sociale ontwikkeling, zelfvertrouwen en ondernemerschap te ontwikkelen.

Wij willen met de ingezamelde donaties onder andere het speelveld egaal maken, (nieuwe) doeltjes, baskets en speeltoestellen plaatsen en materialen als ballen, pylonen en hesjes aanschaffen.

Enriquez Gallo 4


Samenwerking met stichting Local Dreamers

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij een samenwerking hebben gevonden met Local Dreamers.

Local Dreamers is een kleinschalige vrijwilligersorganisatie die actief is in Ecuador. Hun missie is om een inspirerende en veilige leeromgeving te creëren waarbinnen Ecuadoraanse kinderen en jongeren en internationale vrijwilligers en stagiairs hun talenten en dromen met elkaar kunnen ontdekken, ontwikkelen, delen en verbinden. Zij spelen in op de behoeften van beide werelden en bouwen bruggen tussen verschillende culturen en mensen. Onder ander in de hoofdstad Quito draaien zij een aantal projecten gericht op educatie en sport. Deze projecten vallen onder Local Dreamers zelf en worden volledig gedraaid door onze vrijwilligers en stagiairs die op hun beurt worden begeleid door een mix van Nederlandse en Ecuadoraanse coördinatoren. Naast hun eigen projecten ondersteunen zij meerdere lokale projecten. Niet alleen in Quito, maar ook in de Amazone, in het kustgebied en op de Galapagoseilanden.

Wil je meer weten over Local Dreamers, kijk dan op hun website.