Renovatie van een waterpomp – Honduras

Doelstelling project:

€ 1630,00

Met behulp van uw steun en donaties willen wij in totaal €2000 inzamelen waarmee wij straks ruim 360 kinderen kunnen helpen met de renovatie van een waterpomp. Wij willen u namens alle kinderen alvast hartelijk danken voor uw hulp!

Hoe te doneren:

  • Vul uw naam en e-mail adres in
  • Kies onder ‘project’ het betreffende project waar u aan wilt doneren
  • Vul onder ‘bedrag’ het gewenste bedrag in
  • Klik op ‘Doneren’

Bedrag


Over het project:Waar ligt Honduras

Wereldwijd leven naar schatting 100 -150 miljoen kinderen op straat waarvan 80% in Latijns-Amerika. Een groot aantal kinderen in Latijns-Amerika ontvlucht hun ‘onveilige’ gezinssituatie om ‘schijnveiligheid’ te zoeken in bendes of op straat. Dat gaat helaas niet vaak goed. Als laatste strohalm, wanneer kinderen nergens anders terecht kunnen, komen ze in de familiehuizen van WereldOuders terecht. Hier wordt hen een veilige en stabiele basis geboden waar zij zich ontwikkelen en kunnen rekenen op professionele begeleiding waar het nodig is.

Door de nare en onveilige situaties op straat hebben vele kinderen die bij ons wonen meerdere trauma’s opgelopen in hun nog maar korte leven. Op persoonlijk vlak wordt er hard aan gewerkt, zodat kinderen weer zelfvertrouwen ontwikkelen. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Tijdens de middelbare schooltijd worden er in de middag verschillende vakopleidingen aangeboden, zoals bijvoorbeeld schoenmaken, lassen, techniek, schoonheidsspecialist, bakker of naaien. Alle kinderen leren de kneepjes van een vak kennen en ontwikkelen vaardigheden die in het verdere leven altijd van pas komen. Het erkende certificaat dat de kinderen na een jaar ontvangen biedt hen een mogelijkheid om later zelfstandig aan de slag te kunnen gaan. Er zijn verschillende werkruimtes waar deze vakopleidingen worden aangeboden. Vijftien jaar geleden is er een waterpomp geplaatst ter ondersteuning van de lessen. Gedurende de jaren is er licht onderhoud gepleegd aan deze waterpomp. Nu zijn er verschillende problemen geconstateerd, waarbij het pompen van water steeds moeizamer gaat. Voor alle vakopleidingen is water noodzakelijk! In het ergste geval kunnen de lessen niet voortgezet worden, waardoor de kinderen vertraagd worden in het voltooien van hun vakopleiding.

waterpomp


Samenwerking met stichting WereldOuders

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij een samenwerking hebben gevonden met stichting WereldOuders.wo-logo-znd-nl-1000px

Stichting WereldOuders werft sinds 1991 actief fondsen voor de internationale hulporganisatie Nuestros Pequeños Hermanos (NPH). NPH is opgericht in 1954 en biedt structurele steun aan kwetsbare kinderen en families in Bolivia, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Haïti, Honduras, Nicaragua, Peru en Mexico.

Stichting WereldOuders gelooft in de kracht van familie. Ieder kind verdient aandacht en onvoorwaardelijke liefde. Daarom bieden zij kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika een stabiele en warme thuisbasis, zodat ze kans hebben op een betere toekomst. Vanuit de veiligheid van een familie krijgen kinderen individuele aandacht en steun op het gebied van medische zorg, onderwijs en zelfredzaamheid.

Wil je meer weten over stichting WereldOuders, kijk dan op hun website.