Revalidatiekliniek Morija – Burkina Faso

[give_form id=”1175″]

Februari 2017:

Project behaald! Dankzij uw hulp en donaties zijn wij blij te kunnen vermelden dat dit project zijn streefbedrag heeft behaald en wij meerdere kinderen kunnen helpen met elk hun eigen revalidatieproces, verschillend van tijd en kosten. Een uitgebreide verslaglegging over dit indrukwekkende bezoek aan de revalidatiekliniek kunt u hier lezen. Namens alle kinderen willen wij u nogmaals hartelijk bedanken.

IMG_5132

Over het project:Waar Ligt Burkina Faso

De armoede in Burkina Faso is groot. Veel gezinnen leven op de grens tussen leven en overleven. De immense droogte van het land met name in het noordelijke gedeelte maakt het bijna onmogelijk een gezond bestaan op te bouwen. Er is een doorlopend tekort aan water, voedsel, medicijnen, onderdak, alles wat met de eerste levensbehoeften te maken heeft.

Vooral kinderen worden vaak de dupe van deze onmogelijke leefomstandigheden.

Medische zorg is minimaal in Burkina Faso. Voor de meeste families is de medische zorg niet te betalen. Het gevolg hiervan is dat relatief simpele aandoeningen niet verholpen worden, waardoor kinderen o.a. een klompvoet of scheefstand van het been hebben, waardoor zij levenslang verminderd mobiel zijn. De revalidatiekliniek Morija in Kaya helpt de kinderen uit Kaya en de verre omgeving met hun revalidatie. De revalidatiekliniek beschikt over een uitstekend prothese atelier. De protheses worden hier door ervaren vakmensen op maat gemaakt voor de kinderen. Met behulp van deze protheses kunnen de kinderen hierna weer ‘normaal’ lopen en zijn zij weer volledig mobiel. Verder beschikt de revalidatiekliniek over meerdere deskundige artsen en fysiotherapeuten die de kinderen helpen bij hun revalidatieproces.

IMG_0010

 

 

 

 

Stichting Kinderhulp Burkina Faso

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerking met stichting Kinderhulp Burkina Faso

De stichting Kinderhulp Burkina Faso stelt zich tot doel om voor de kinderen in Burkina Faso een betere toekomst te realiseren. De stichting is al bijna 20 jaar actief in de regio Kaya. De filosofie van de stichting is dat de toekomst van het kind begint bij het aanbieden van onderwijs in de directe woonomgeving van het kind. De stichting doet er alles aan om dit voor zowel het gezin als ook voor het kind te realiseren o.a. door het betalen van schoolgeld, het realiseren van de bouw/renovatie van scholen, het werken aan een gezonde leefomgeving voor het kind door ouders te ondersteunen op velerlei gebieden.

Wil je meer informatie over stichting Kinderhulp Burkina Faso, kijk dan op hun website

Stichting Kinderhulp Burkina Faso