Veiligheid, Zorg, School & Welzijn

Waar ligt Zuid Afrika

Veel van de kinderen uit Malmesbury hebben een extreem armoedige thuissituatie. Er is weinig tot geen geld in de gezinnen waar deze kinderen opgroeien. Omdat er veel armoede is, gaat al het geld op aan voedsel om te overleven. Hierdoor blijft er geen geld over voor kleding. Als ze überhaupt al schoenen hebben, dan zijn ze vaak stuk en nog maar te zwijgen over regenjassen die ze helemaal niet hebben.

In de omgeving van Malmesbury zijn veel jeugdbendes actief en criminaliteit komt vaak voor. Meerdere van deze kinderen hebben hierdoor traumatische ervaringen opgelopen, waardoor bedplassen een veel voorkomend incident is bij deze kinderen.

Elkana Childcare biedt hulp en opvang aan kinderen uit de omgeving van Malmesbury. Elkana Childcare biedt de kinderen veiligheid, door middel van zorg, welzijn en scholing in een beschermde omgeving. Hierdoor kunnen de kinderen zich richtenlogo-mamas op een veilige en betere toekomst, in plaats van dat ze in de criminaliteit belanden.

De kinderen leggen grote afstanden te voet af om gebruik te maken van de faciliteiten die Elkana Childcare biedt. Deze afstand wordt vaak blootvoets afgelegd en gedurende het regenseizoen komen de kinderen vaak doorweekt aan, omdat zij geen regenjas hebben. Dit betekent dat de kinderen daardoor de hele dag bij Elkana Childcare in hun natte kleren zitten. Buiten dat dit ongemak met zich mee brengt, levert het ook gevaar op voor hun gezondheid.

Zoals eerder al genoemd komt het regelmatig voor dat kinderen door hun traumatische ervaringen in hun bed plassen. De matrassen zijn hierdoor vak nat en vooral gedurende de wintermaanden duurt het lang voordat de matrassen weer droog zijn. Dit brengt met zich mee dat de matrassen een penetrante urinelucht hebben. Tevens raken de matrassen beschadigd en is het slecht voor de hygiëne van een kind om hierop te slapen.

In samenwerking met Kinderfonds MAMAS, is dit project opgesteld om de kinderen te kunnen helpen en om te zorgen dat Elkana Childcare hun goede en liefdevolle werk kan voortzetten.

DSC00951

Veiligheid en welzijn programma:

  • 24 éénpersoonsbed waterbestendige bed lakens en kussens

Scholingsprogramma:

  • Desktop computer, inclusief Internet aansluiting en Microsoft Office pakket
  • 30 school pakketten (bestaande uit: boeken, potloden, pennen, gummen, liniaals, rekenmachines, etc)
  • 50 paar schoenen
  • 50 paar kousen
  • 50 regenjassen
  • 12 schooltassen voor basisschool leerlingen
  • 12 schooltassen voor Middelbare school leerlingen

[give_form id=”642″]

logo-mamasKinderfonds Mamas

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika; sterke, indrukwekkende vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Deze vrouwen organiseren zelf dagelijkse zorg, bescherming, eten, warmte en liefde voor nu al 30.000 kinderen in 30 prachtige projecten!

Wil je meer informatie over Kinderfonds MAMAS, kijk dan op hun website

Be the first to comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.